Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η αεροπειρατία έγινε σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών
Η αεροπειρατία έγινε σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών

(19/10/99, 18:30 GMT)

Αεροπειρατία σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών
Σύγχυση επικρατεί γύρω από την τύχη του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών, που απογειώθηκε από την Κωνσταντινούπολη στις 6:15 ώρα Ελλάδος, και στο οποίο έχει γίνει αεροπειρατία. Σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνταντινούπολη-Κάιρο και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα κατευθύνεται προς το Λονδίνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο αεροσκάφος επιβαίνουν 48 επιβάτες, τα μέλη του πληρώματος είναι 6, ο δε αεροπειρατής μιλάει Αραβικά και απειλεί τον πιλότο με ένα μαχαίρι. Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι στο αεροπλάνο αρνήθηκε η προσγείωση στη Σόφια και ίσως ξαναγυρίσει στην Τουρκία, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή το αεροσκάφος δεν έχει επαρκή καύσιμα ίσως προσγειωθεί για ανεφοδιασμό στο Αμβούργο στην διαδρομή για το Λονδίνο. Το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες μετέδωσε ότι μόλις δύο από τους επιβαίνοντες είναι Τουρκικής καταγωγής. Σημειώνεται ότι τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει αεροπειρατία σε 3 αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την Τουρκία.

Σύγχυση γύρω από το ενδεχόμενο συζήτησης στη Βρετανία της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα
Ανακριβές χαρακτηρίζουν βρετανικές κοινοβουλευτικές πηγές, μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Γκάρντιαν", σύμφωνα με το οποίο για πρώτη φορά εδώ και 200 περίπου χρόνια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βρετανίας επρόκειτο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επρόκειτο να εξετάσει το θέμα είναι ένα γνωστό στέλεχος και πρώην υπουργός των Εργατικών, ο Τζέραλντ Κάουφμαν. Η "Γκάρντιαν" επικαλείται δηλώσεις του κ.Κάουφμαν, σύμφωνα με τις οποίες αν και δεν έχει ακόμη συνταχθεί ο πλήρης κατάλογος με τα έργα τέχνης που θα απασχολήσουν την επιτροπή, είναι βέβαιο πως θα περιλαμβάνει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Υπόσχεση του Ρώσου Πρωθυπουργού ότι θα λάβει μέτρα για την αποτροπή του ξεπλύματος χρήματος
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση του θα θέσει σε εφαρμογή νέα μέτρα για να αποτραπεί το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο εξωτερικό. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αναφορές για μάχες στη Ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας. Οι Ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έβαλλαν εναντίον στόχων ανταρτών στην Τσετσενία προκαλώντας τους πολλές απώλειες. Όμως, Τσετσένοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους απώθησαν τα Ρωσικά στρατεύματα από τις θέσεις που κατείχαν κοντά στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Grozny.

Αθώος από το αδίκημα της γενοκτονίας Σερβοβόσνιος που διέπραξε 30 εγκλήματα
Το δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία θεώρησε αβάσιμες τις κατηγορίες για γενοκτονία εναντίον του πρώην αστυνομικού Goran Jelisic, που είναι Σέρβος της Βοσνίας. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι τα 30 εγκλήματα που ομολόγησε ο κατηγορούμενος δεν συνιστούν το αδίκημα της γενοκτονίας.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.