Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η επιτροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα πάλι στην επικαιρότητα
Η επιτροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα πάλι στην επικαιρότητα

(19/10/99, 13:30 GMT)

Σύγχυση για το δημοσίευμα που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφή των μαρμάτων του Παρθενώνα στην Ελλάδα
Ανακριβές χαρακτηρίζουν βρετανικές κοινοβουλευτικές πηγές, που μίλησαν στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Guardian", σύμφωνα με το οποίο για πρώτη φορά εδώ και 200 περίπου χρόνια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βρετανίας επρόκειτο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επρόκειτο να εξετάσει το θέμα είναι ένα γνωστό στέλεχος και πρώην υπουργός των Εργατικών, ο Τζέραλντ Κάουφμαν. Η "Guardian" επικαλείται δηλώσεις του κ.Κάουφμαν, σύμφωνα με τις οποίες αν και δεν έχει ακόμη συνταχθεί ο πλήρης κατάλογος με τα έργα τέχνης που θα απασχολήσουν την επιτροπή, είναι βέβαιο πως θα περιλαμβάνει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Υπόσχεση του Ρώσου Πρωθυπουργού για μέτρα εναντίον του ξεπλύματος βρωμικου χρήματος
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση του θα θέσει σε εφαρμογή νέα μέτρα για να αποτραπεί το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο εξωτερικό. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αναφορές για μάχες στη Ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας. Οι Ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έβαλλαν εναντίον στόχων ανταρτών στην Τσετσενία προκαλώντας τους πολλές απώλειες. Όμως, Τσετσένοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους απώθησαν τα Ρωσικά στρατεύματα από τις θέσεις που κατείχαν κοντά στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι.

Μαζικός τάφος βρέθηκε στο Ανατολικό Τιμόρ
Οι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στο Ανατολικό Τιμόρ ανακάλυψαν τον πρώτο μαζικό τάφο από τότε που έφθασαν στην περιοχή. Στον τάφο βρίσκονταν θαμένα πάνω από 20 πτώματα.

Κυκλώνας μαστίζει την Ινδία
Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κυκλώνα που μαστίζει τις ανατολικές ακτές της Ινδίας. Από τους ανέμους, που έχουν ταχύτητα έως και 200 χιλιόμετρα την ώρα, έχουν σημειωθεί σημαντικές καταστροφές στην Ινδία. Αξιωματούχοι της χώρας επισημαίνουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν μεγαλύτερος αν χιλιάδες άνθρωποι δεν είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν τις περιοχές που έπληξε ο κυκλώνας.

Αισιόδοξος δηλώνει ο νέος στρατιωτικός ηγετης του Πακιστάν
O νέος στρατιωτικός ηγέτης του Πακιστάν στρατηγός Μουσαράφ δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα "Guardian" ότι οι διεθνείς αντιδράσεις που ακολούθησαν το πραξικόπημα της περασμένης Τρίτης στη χώρα του είναι ενθαρρυντικές. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο πακιστανός στρατηγός έδωσε την συνέντευξη αυτή πριν ή μετά την αποπομπή της χώρας του από την Βρετανική Κοινοπολιτεία.

Επιτρέπει το Βατικανό να ερευνηθούν τα αρχεία του για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
To Βατικανό ανακοίνωσε ότι επιτρέπει σε ομάδα Ισραηλινών Πανεπιστημιακών να ερευνήσει τα αρχεία του σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ισραηλινές οργανώσεις είχαν υποβάλλει το αίτημα για πρόσβαση στα αρχεία εδώ και καιρό σε μια προσπάθεια να ερευνήσουν τις καταγγελίες ότι ο Πάπας την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα για να σώσει τους Ισραηλινούς από τους ναζί.
 

 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.