Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι προτάσεις για την αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιοποιήθηκαν σήμερα
Οι προτάσεις για την αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιοποιήθηκαν σήμερα

(18/10/99, 18:00 GMT)

Προτάσεις για την αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δώθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα οι προτάσεις για τη ριζική αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται ο περιορισμός της δυνατότητας βέτο από τα κράτη-μέλη. Έτσι, προτείνεται η είσοδος νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίζεται με την πλειοψηφία. Οι προτάσεις ακόμα περιλαμβάνουν την εκχώρηση μεγαλύτερων εξουσιών στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αποπέμφθηκε το Πακιστάν από την Βρετανική Κοινοπολιτεία
Oι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, σε συνάντηση που πραγματοποιήσαν σήμερα στο Λονδίνο, αποφάσισαν την αποπομπή του Πακιστάν, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της περασμένης Τρίτης. Σε επίσημο ανακοινωθέν επισημαίνεται ότι αποστολή των χωρών της Κοινοπολιτείας θα μεταβεί στο Πακιστάν για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Δεν θα εκδώσει κανέναν Κροάτη στρατιωτικό που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου η Κροατία
Ο πρόεδρος της Κροατίας Φράνιο Τούντζμαν δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα εκδώσει κανέναν Κροάτη στρατιωτικό, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο κ.Τούντζμαν είπε ότι οι στρατιωτικοί της χώρας δεν πρόκειται να πάνε στην φυλακή, αφού - όπως είπε - το μόνο που έκαναν ήταν να βοηθήσουν την απελευθέρωση της χώρας τους.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Τσετσενίας από Ρωσικές δυνάμεις
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων, που, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, βρίσκονται Ισλαμιστές αντάρτες στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ότι ότι οι δυνάμεις της χώρας του βομβάρδισαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο αρκετά χωριά γύρω από το Γκρόζνι. Ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα μεταδίδει ότι οι Ρώσοι στρατηγοί περιμένουν εντολές για να κάνουν την τελική επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας της Τσετσενίας.

Διάψευση της Κίνας ότι η πρεσβεία της στο Βελιγράδι βοηθούσε την Γιουγκοσλαβία
H Κίνα διέψευσε τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κινεζική πρεσβεία στο Βελιγράδι, που βομβαρδίστηκε από το ΝΑΤΟ, παρείχε υποστήριξη στις Γιουγκοσλαβικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικού είπε ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας σε μια προσπάθεια, όπως είπε χαρακτηριστικά, το ΝΑΤΟ να απαλλαγεί από τις ευθύνες για τον βομβαρδισμό της πρεσβείας. Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ είχε πει στο BBC ότι ο βομβαρδισμός ήταν ένα τραγικό λάθος.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.