Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πακιστάν- οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναλάβει την εξουσία
Πακιστάν- οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναλάβει την εξουσία

(18/10/99, 09:00 GMT)

Την αποπομπή του Πακιστάν συζητά η Κοινοπολιτεία
Την αποπομπή του Πακιστάν από την Βρετανική κοινοπολιτεία αναμένεται να συζητήσουν σήμερα οι υπουργοί εξωτερικών της κοινοπολιτείας, μετά το πραξικόπημα της προηγούμενης εβδομάδας. Νωρίτερα ο νέος στρατιωτικό ηγέτης του Πακιστάν στρατηγός Μουσάραφ περιέγραψε τα σχέδιά του για μία διοίκηση τεχνοκρατών για την χώρα και προσέθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα παραμείνουν στην εξουσία για περισσότερο απ'ότι είναι απαραίτητο.

Ανασύνταξη των ρωσικών δυνάμεων στην Τσετσενία
Τα ρωσικά στρατεύματα ανασυντάσσονται στην Τσετσενία, αλλά ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε την υπόσχεσή του ότι η Ρωσία δεν θα εξαπολύσει  μεγάλες επιθέσεις στην αποσχισθείσα αυτή δημοκρατία και πως στόχος της παραμένει η επιτυχής αντιμετώπιση των ισλαμιστών εξτρεμιστών . Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ασλάν Μασκάντοφ, απηύθυνε νέα έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο είχε απορρίψει στο παρελθόν τις προτάσεις του ...

Προτάσεις για αναδιάρθωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Δίδονται σήμερα στη δημοσιότητα οι νέες προτάσεις για την ριζική αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης: όπως επισημαίνει ο συντάκτης του BBC που ασχολείται με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, η έκθεση αναμένεται να προτείνει με ποιό τρόπο θα μπορεί η Κοινότητα να λειτουργεί περισσότερο ως κυρίαρχη κυβέρνηση. Μεταξύ των συστάσεων που θα κάνει η έκθεση (την πρωτοβουλία για την οποία είχε ο νέος Πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι) αναμένεται πως θα είναι ο περιορισμός των εξουσιών των χωρών-μελών να ασκούν βέτο και η αύξηση των εξουσιών των αξιωματούχων της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο συντάκτης μας προσθέτει πως η πιθανή ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι και δώδεκα άλλων χωρών επιβάλλει την επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας της Κοινότητος, αλλά νέες ριζοσπαστικές προτάσεις, σαν αυτές που αναφέραμε, θα δημιουργήσουν ίσως μεγάλη αναταραχή στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η Κ-Φορ προειδοποιεί τα μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού στο Κοσσυφοπέδιο
Η ειρηνευτική δύναμη για το Κοσσυφοπέδιο Κ-Φορ, προειδοποίησε τους πρώην πολεμιστές του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου να μην φορούν στρατιωτικές στολές, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας αποστρατιωτικοποίησης. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή  το Σάββατο στο χωριό Γκόρνιε Ομπρίνιε όπου πολλοί από τους παρεβρισκόμενους φορούσαν στρατιωτικές στολές και μερικοί ήταν οπλισμένοι με πιστόλια.

Άρχισαν στο Αν. Τιμόρ οι συζητήσεις για την μεταβίβαση της εξουσίας
Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Ινδονησίας άρχισε συνομιλίες στο Ανατολικό Τιμόρ με την διεθνή ειρηνευτική δύναμη και εκπροσώπους του ΟΗΕ για το πώς θα λειτουργήσει αποτελεσματικά η μεταβίβαση της εξουσίας.  Ο ανταποκριτής του BBC στην πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ Ντίλι επισημαίνει ό,τι μεταξύ των κυρίων θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και οι αξιώσεις της Ινδονησίας για την επιστροφή των περιουσιακών της στοιχείων στο Τιμόρ.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.