Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στρατιώτες φρουρούν στρατηγικά κτίρια
Στρατιώτες φρουρούν στρατηγικά κτίρια

(13/10/99, 1830 GMT)

Συζητήσεις στο Πακιστάν, μετά την ανατροπή της κυβέρνησης από τον στρατό
Ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού, στρατηγός Περβέζ Μουσαράφ, πρόκειται να συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας Ραφίκ Εαράρ. Η απόφαση για τη συνάντηση ελήφθη έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων στο Πακιστάν, οι οποίοι συζήτησαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την ανατροπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ από τον στρατό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι η δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και στην επιβολή στρατιωτικού νόμου.

Τον προβληματισμό της για το Πακιστάν εκφράζει η Ινδία
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ατάλ Βεχαρί Βατζ Παγί εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο Πακιστάν. Σε δήλωσή του, είπε ότι η Ινδία επιχειρεί να αναπτύξει φιλικούς δεσμούς με το Πακιστάν, αλλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει η κυβέρνηση της χώρας να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον. Η Ινδία και το Πακιστάν, χώρες με μεγάλο πυρηνικό οπλοστάσιο, είχαν έρθει σε αντιπαράθεση νωρίτερα φέτος μετά την εισβολή στο Κασμίρ δυνάμεων από το Πακιστάν.

Παραμένουν αιχμάλωτοι οι στρατιωτικοί παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών στην Αμπχαζία
Πληροφορίες από την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Γεωργίας αναφέρουν ότι πέντε ή επτά στρατιωτικοί παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών κρατούνται όμηροι από ενόπλους στην αποσχισθείσα επαρχία της Αμπχαζίας. Ανάμεσά τους ο ταγματάρχης πεζικού, Γιώργος Κόπανος. Οι παρατηρητές συνελήφθησαν λίγο αφότου το ελικόπτερό τους προσγειώθηκε στο χωριό Αζχάρα. Είχαν μεταβεί στην Γεωργία για να επιτηρήσουν την εκεχειρία ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και  τους Αμπχαζίους αυτονομιστές που έθεσαν την επαρχία υπό τον έλεγχό τους το 1994.

Για καταστροφή των ισλαμιστικών στόχων κάνει λόγο η Ρωσία
Ο επικεφαλής των ρωσικών αεροπορικών σωμάτων, στρατηγός Ανατόλι Κορνούκοβ, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις που βομβάρδισαν την Τσετσενία κατάφεραν να καταστρέψουν ολοσχερώς τις βάσεις των ισλαμιστών, τους οποίους η Ρωσία κατηγορεί για επιθέσεις εναντίον της χώρας. Σύμφωνα με τον στρατηγό Κορνούκοβ, καταστράφηκαν περισσότεροι από εκατό στόχοι ανταρτών στην Τσετσενία. Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονταν στο μεταξύ, προκειμένου να ενισχυθούν οι πεζικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Βλαβερές οι συνέπειες του καπνίσματος, παραδέχεται η Φίλιπ Μόρις
Μία από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της υφηλίου, η Φίλιπ Μόρις, παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως η νικοτίνη προκαλεί έξι και πως το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων και άλλες ασθένειες. Αλλάζοντας μάλιστα τη στάση που τηρούσε εδώ και πολύν καιρό, η Φίλιπ Μόρις συνιστά στους καπνιστές να λαμβάνουν υπ'όψιν τους τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που ενέχει το κάπνισμα για την υγεία. Η παραδοχή αυτή από την πλευρά της εταιρείας, το γνωστότερο προιον της οποίας είναι τα τσιγάρα Μάλμπορο, εντάσσεται στην διαφημιστική εκστρατεία που έχει αρχίσει, ύψους εκατό εκατομμυρίων δλαρίων.

Αποφυλάκιση πενήντα Αράβων
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματευτές των Ισραηλινών  και των Παλαιστινίων κατέληξαν σε συμφωνία η οποία προβλέπει την αποφυλάκιση εκατόν πενήντα περίπου Αράβων. Είναι η δεύτερη ομάδα που αποφυλακίζεται όπως προβλέπει το ειρηνευτικό σύμφωνο που υπεγράφη τον περασμένο μήνα στην Αίγυπτο. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής τί παραχωρήσεις έγινασν, αλλά οι κρατούμενοι αναμένεται πως θ'αφεθούν ελεύθεροι την Παρασκευή.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.