Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Απόπειρα πραξικοπήματος στο Πακιστάν
Απόπειρα πραξικοπήματος στο Πακιστάν

(12/10/99, 1830 GMT)
 

Απόπειρα πραξικοπήματος στο Πακιστάν
Στο Πακιστάν, στρατιώτες έχουν καταλάβει θέσεις γύρω από πολλές εγκαταστάσεις και την πρωθυπουργική κατοικία, μετά την ανακοίνωση ότι συνταξιοδοτήθηκε αιφνιδίως ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Περβέζ Μουσαράφ. Πιστεύεται ότι ο πρωθυπουργός Ναγουάρ Σαρίφ βρίσκεται εντός της κατοικίας, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εαν έχει συλληφθεί. Στρατιώτες έχουν ακόμη καταλάβει πολλά σημεία-κλειδιά σε ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσα στα οποία είναι τα αεροδρόμια στην Ισλαμαμπάντ, το Καράτσι και το Λαχόρε. Ο ανταποκριτής του BBC στην Ισλαμαμπάντ επισημαίνει ότι, καθόλες τις ενδείξεις,  πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος, παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο ποιός βρίσκεται πίσω απο την απόπειρα αυτή. Πάντως, η κυβέρνηση του Πακιστάν δεν έχει αντιδράσει ακόμη επίσημα, ενώ πιστεύεται ότι ο ίδιος ο στρατηγός Μουσαράφ συζητεί τις εξελίξεις με τους συμβούλους του.

Ξεπέρασε τα 6 δισεκατομύρια ο πληθυσμός της Γης
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν δήλωσε ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή της γέννηση ενός αγοριού στη Βοσνία, με την οποία ο πληθυσμός της γης ξεπέρασε επισήμως τα έξι δισεκατομμύρια. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αννάν, επισκέφθηκε σήμερα τη μητέρα, Φατίμα Νέβιτς και το βρέφος, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει τα κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα που δημιουργεί η ταχεία αύξηση του πλυθυσμού της γης, που έχει διπλασιαστεί από το 1960. Οι ειδικοί διαφωνούν για το κατά πόσο θα πρέπει να εφαρμοστεί και στον υπόλοιπο κόσμο η αμφιλεγόμενη κρατική πολιτική που ισχύει στην Κίνα, όπου κάθε οικογένεια περιορίζεται σε μόνο παιδί.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Τσετσενία
Η Ρωσία δήλωσε πως οι δυνάμεις της έχουν περικυκλώσει θέσεις που κατέχει ο οπλαρχηγός των Τσετσένων Σαμίλ Μπασάγεφ και πως συνεχίζονται με μεγάλη ένταση οι μάχες. Ο Ρώσος Υπουργός Αμύνης Ιγκόρ Σεργκέγιεφ μίλησε για μεγάλειες απώλειες, όχι όμως από ρωσικές πλευράς, όπου, είπε, οι απώλειες, είναι μικρές.

Επίθεση κατά αποστολής του ΟΗΕ στο Μπουρούντι
Μία εφοδιοπομπή των Ηνωμένων Εθνών δέχθηκε επίθεση στο νοτιοανατολικό Μπουρούντι με αποτέλεσμα εννέα άτομα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να βρουν το θάνατο, --μεταξύ των οποίων και δύο ανώτερα στελέχη του ΟΗΕ. Τα Ηνωμένα Εθνη επιβεβαίωσαν την επίθεση, αλλά δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη στους αντάρτες, --κάτι, όπως, που αρνείται εκπρόσωπος της πολιτικής πτέρυγας της μεγαλύτερης οργάνωσης των ανταρτών.

Δολοφονία Βούλγαρου υπαλλήλου του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο, υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών δολοφονήθηκε στη πρωτεύουσα Πρίστινα, λίγες μόλις ώρες μετά την άφιξη του εκεί, όπου θα συμμετείχε στη οργάνωση της μεταβατικής διοίκησης της περιοχής. Ο δολοφονηθείς είχε φτάσει χθες στην Πρίστινα, όπου δέχτηκε επίθεση από όχλο Αλβανών. Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για τον Βούλγαρο, Βαλεντίν Κρούμωφ, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση όταν απάντησε στη Σερβική γλώσσα σε ερώτηση περαστικού.

Λίστα με πρώην κατασκόπους της KGB στην Ιταλία
Στην Ιταλία, κοινοβουλευτική επιτροπή έχει αρχίσει τη δημοσίευση καταλόγου με τα ονόματα διακοσίων πενήντα και πλέον ατόμων που λέγεται ότι είχαν διατελέσει στο παρελθόν πράκτορες της KGB, συγκεκριμένα την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Η λίστα περιλαμβάνει και τα ονόματα επωνύμων πολιτικών και δημοσιογράφων.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.