Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Το μωρό που έκανε τον πληθυσμό της γης 6 δισεκατομμύρια
Το μωρό που έκανε τον πληθυσμό της γης 6 δισεκατομμύρια

(12/10/99, 1500 GMT)

Ξεπέρασε τα 6 δισεκατομμύρια ο πληθυσμός της Γης
Ο πληθυσμός της γης ξεπέρασε επισήμως τα έξι δισεκατομμύρια άτομα, με ένα αγοράκι που γεννήθηκε τη νύχτα στη Βοσνία. Παρόλο που και άλλα βρέφη γεννήθηκαν τη ίδια ώρα στον υπόλοιπο κόσμο, τα Ηνωμένα Εθνη είχαν ορίσει ότι το πρώτο μωρό που θα γεννηθεί στο Σεράγιεβο θα θεωρηθεί συμβολικά ότι ξεπερνά το όριο. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αννάν, επισκέφθηκε σήμερα τη μητέρα, Φατίμα Νέβιτς και το βρέφος, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει τα κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα που δημιουργεί η ταχεία αύξηση του πλυθυσμού της γης, που έχει διπλασιαστεί από το 1960. Οι ειδικοί διαφωνούν για το κατά πόσο θα πρέπει να εφαρμοστεί και στον υπόλοιπο κόσμο η αμφιλεγόμενη κρατική πολιτική που ισχύει στην Κίνα, όπου κάθε οικογένεια περιορίζεται σε μόνο παιδί.

Αβέβαιο αν η αμερικανική Γερουσία θα ψηφίσει την συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύει να μην ψηφιστεί η συνθήκη για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών, την οποία έχει υποβάλλει ο προέδρος Μπιλ Κλίντον. Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές έχουν πολλές επιφυλάξεις, και ο πρόεδρος Κλίντον ζητεί να αναβληθεί η ψηφοφορία για δύο χρόνια, οπότε πιθανόν να έχει αλλάξει η σύνθεση της Γερουσίας.

Δολοφονία Βούλγαρου υπαλλήλου του ΟΗΕ στην Πρίστινα.
Στο Κοσσυφοπέδιο, υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών δολοφονήθηκε στη πρωτεύουσα Πρίστινα, λίγες μόλις ώρες μετά την άφιξη του εκεί, όπου θα συμμετείχε στη οργάνωση της μεταβατικής διοίκησης της περιοχής. Ο δολοφονηθείς είχε φτάσει χθες στην Πρίστινα, πήγε στο ξενοδοχείο του και μετά βγήκε για ένα περίπατο στην πόλη, όπου δολοφονήθηκε σε πολυσύχναστο πεζόδρομο. Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για τον Βούλγαρο, Βαλεντίν Κρούμωφ, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση όταν απάντησε στη Σερβική γλώσσα σε ερώτηση περαστικού.

Σκάνδαλο κατασκόπων και στην Ιταλία - γνωστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε λίστα πρακτόρων της Γκα-γκε-μπε.
Στην Ιταλία, κοινοβουλευτική επιτροπή έχει αρχίσει τη δημοσίευση καταλόγου με τα ονόματα διακοσίων πενήντα και πλέον ατόμων που λέγεται ότι είχαν διατελέσει στο παρελθόν πράκτορες της Κα-Γκε-μπε, συγκεκριμένα την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Η λίστα περιλαμβάνει και τα ονόματα επωνύμων πολιτικών και δημοσιογράφων. Πρόκειται για την τελευταία του είδους της αποκάλυψη από τον πρώην αρχειοφύλακα της Γκα-γκε-μπε, Βασίλι Μιτρόκιν, που αποσκίρτησε στη Βρεταννία πριν από μερικά χρόνια. Ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη μεταδίδει ότι οι αποκαλύψεις θα φέρουν σε αμήχανη θέση την κεντρο-αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Πήτερ Μάντελσον αναλαμβάνει το κρίσιμο Υπουργείο της Βορείου Ιρλανδίας
Στη Βρεταννία, ο νέος Υπουργός της Βορείου Ιρλανδίας, Πήτερ Μάντελσον, κάλεσε όλες τις πλευρές, καθολικούς και προτεστάντες, να δείξουν πνεύμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης για να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις. Ο Κος Μάντελσον, ο οποίος αντικατέστησε την Μω Μώλαμ στον χθεσινό κυβερνητικό ανασχηματισμό, θα έχει συναντήσεις στο Μπέλφαστ για να γνωρίσει τους πολιτικούς της Βορείου Ιρλανδίας. Ο Πήτερ Μάντελσον παραιτήθηκε πέρυσι από το κυβερνητικό του πόστο, όταν αποκαλύφθηκε ότι πάρει μεγάλο ιδιωτικό δάνειο, για την αγορά του σπιτιού του. Το δάνειο του το είχε δώσει άλλο μέλος της κυβέρνησης, σε υπουργείο που τελούσε υπό ανακριτική εξέταση από το Υπουργείο του Κου Μάντελσον. Οπως δηλώνει τώρα ο Κος Μάντελσον, στους δέκα μήνες που βρισκόταν έξω από την κυβέρνηση έβαλε τα οικονομικά του σε τάξη.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.