Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πανηγυρισμοί για την απόφαση από αντιπάλους του Αουγκούστο Πινοσέτ
Πανηγυρισμοί για την απόφαση από αντιπάλους του Αουγκούστο Πινοσέτ


 


08/10/99, 18:00 GMT

Να εκδωθεί ο Πινοσέτ στην Ισπανία αποφάσισε Βρετανικό δικαστήριο
Την έκδοση στην Ισπανία του πρώην δικτάτορα της Χιλής στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ, που κατηγορείται για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, αποφάσισε να επιτρέψει βρετανικό δικαστήριο. Ο στρατηγός Πινοσέτ συνελήφθη πριν από έναν περίπου χρόνο από την Βρετανική αστυνομία ευρισκόμενος στο Λονδίνο για λόγους υγείας και έκτοτε βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό. Οι συνήγοροι του Πινοσέτ πρόκειται να υποβάλλουν έφεση κατά της απόφασης εντός της προθεσμίας του δεκαπενθημέρου που έχουν στη διάθεσή τους. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο. Ένας από τους δικηγόρους του στρατηγού ανέγνωσε δήλωση του πελάτη του, ο οποίος διακηρύσσει την αθωότητά του και αποδίδει τη δίωξη εναντίον του σε πολιτικά κίνητρα.

Συνεχίζεται η ένταση στη Τσετσενία
Σφοδρές μάχες σημειώνονται στην Τσετσενία ανάμεσα στα στρατεύματα της δημοκρατίας αυτής και τις ρωσικές δυνάμεις. Η Μόσχα αναγνωρίζει ότι οι μονάδες της συναντούν πλέον σοβαρή αντίσταση. Παράλληλα, η ρωσική αεροπορία συνεχίζει τις επιδρομές εναντίον στόχων στην Τσετσενία. Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι οι στόχοι τους περιλαμβάνουν στρατόπεδα των ισλαμιστών ανταρτών στις ορεινές περιοχές της νότιας Τσετσενίας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν απώλειες και μεταξύ των αμάχων.

Παραβιάστηκε ο κόκκινος σηματοδότης, λέει η πρώτη έκθεση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα του Λονδίνου
Στην παραβίαση κόκκινου φωτεινού σηματοδότη αποδίδει προκαταρκτική έκθεση την πολύνεκρη σύγκρουσης των δύο επιβατικών τραίνων την Τρίτη κοντά στο σταθμό του Πάντινγκτον στο Λονδίνο. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας θα συνεχίσουν μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον τις προσπάθειες για την ανεύρεση όλων των νεκρών του δυστυχήματος. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη βρει 30 πτώματα στο σημείο του δυστυχήματος, αλλά πιστεύουν ότι οι νεκροί θα φθάσουν τελικά τους 100.

Βοήθεια υπό όρους υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Γιουγκοσλαβία
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποσχέθηκαν βοήθεια στην Γιουγκοσλαβία αν όσοι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου - ανάμεσά τους και ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς - απομακρυνθούν από την θέση τους. Μάλιστα, υποσχέθηκαν ότι αν στη Σερβία αποκατασταθεί η δημοκρατία - όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά - θα αρθούν οι κυρώσεις και το Βελιγράδι θα ξαναγίνει δεκτό στις διεθνείς οργανώσεις. Το κείμενο της παρέμβασης αυτής των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εγκριθεί στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνέλθει την Δευτέρα στο Λουξεμβούργο παρουσία στελεχών της αντιπολίτευσης της Σερβίας.

Βρετανός αστρονόμος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ένα νέο πλανήτη
Ένας Βρετανός αστρονόμος ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε πιθανότατα δέκατο πλανήτη στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος. Ο αστρονόμος είπε ότι ο τρόπος που κινούνται οι κομήτες υπό την επίδραση του ήλιου δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος που μπορεί να είναι αυτός ο πλανήτης.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.