Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μηνύματα και άνθη στο τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας
Μηνύματα και άνθη στο τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας

(07/10/99, 1430 GMT)

Την έκδοση του πρώην δικτάτορα της Χιλής στρατηγού Αουγκούστο Πινοτσέτ στην Ισπανία, όπου κατηγορείται για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας, αποφάσισε να επιτρέψει βρετανικό δικαστήριο. Ο στρατηγός Πινοτσέτ συνελήφθη πριν από περίπου έναν χρόνο από την βρετανική αστυνομία, ευρισκόμενος στο Λονδίνο για λόγους υγείας και έκτοτε τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Οι συνήγοροι του Πινοτσέτ αναμένεται να εφεσιβάλουν την απόφαση εντός της προθεσμίας του δεκαπενθημέρου που έχουν στη διάθεσή τους. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Τζακ Στρο.

Σφοδρές μάχες σημειώνονται στην Τσετσενία ανάμεσα στα στρατεύματα της δημοκρατίας αυτής και τις ρωσικές δυνάμεις. Η Μόσχα αναγνωρίζει ότι οι μονάδες της συναντούν πλέον σοβαρή αντίσταση. Παράλληλα, η ρωσική αεροπορία συνεχίζει τις επιδρομές εναντίον στόχων στην Τσετσενία.

Στην παραβίαση κόκκινου φωτεινού σηματοδότη αποδίδει προκαταρκτική έκθεση την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο επιβατηγών τραίνων την Τρίτη κοντά στο σταθμό του Πάντινγκτον στο Λονδίνο. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας θα συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι και το Σάββατο τις προσπάθειες για την ανεύρεση όλων των νεκρών του δυστυχήματος. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη περισυλλέξει τριάντα πτώματα στο σημείο της σύγκρουσης, αλλά πιστεύουν ότι οι νεκροί θα φθάσουν τους εκατό.

Ο Γερμανός στρατηγός Κλάους Ράινχαρτ ανέλαβε από σήμερα τη διοίκηση των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, αντικαθιστώντας τον Βρετανό στρατηγό Μάικλ Τζάκσον, που οδήγησε τη δύναμη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην επαρχία πριν από 4 μήνες. Σε συνέντευξή του πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του ο στρατηγός Ράινχαρτ δήλωσε έτοιμος να λάβει σκληρά μέτρα προκειμένου να δοθεί τέλος στη βία ανάμεσα στις εθνότητες του Κοσσυφοπεδίου.

Στην Ινδία, ο επικεφαλής του ινδουϊστικού εθνικιστικού κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα, ο κ. Ατάλ Μπεχαρί Βαϊπαΐ, άρχισε σήμερα τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, μετά τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ο ανταποκριτής του BBC στο Δελχί σημειώνει, ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Βαϊπαΐ θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή.

Την εφαρμογή συγκεκριμένου προγράμματος που θα οδηγήσει στο κλείσιμο του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, συνδέοντας το θέμα με τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ινδονησία, νέες συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Μουσουλμάνους και Χριστιανούς στο σύμπλεγμα των Μολούκων νήσων. Εν τω μεταξύ, στο ανατολικό Τιμόρ άρχισε η επιχείρηση επαναπατρισμού των προσφύγων στις εστίες τους από περιοχές του δυτικού τμήματος του νησιού, στις οποίες είχαν καταφύγει.

Εκπρόσωποι επιζώντων από τα ναζιστικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας απέρριψαν την προσφορά αποζημίωσης -ύψους 3,3 δισεκατομυρίων δολλαρίων- που τους επρότειναν οι γερμανικές επιχειρήσεις και η γερμανική κυβέρνηση. Δικηγόροι των επιζώντων αναφέρουν ότι για να γίνει αποδεκτή η αποζημίωση, θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 δισεκατομύρια δολλάρια.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.