Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σταματούν προσωρινά οι έρευνες για τους άγονους σπόρους
Σταματούν προσωρινά οι έρευνες για τους άγονους σπόρους

(5/10/99, 0900 GMT)

Νέος σεισμός στην Τουρκία
Σεισμός ισχύος 5,2 στην κλίμακα Ρίχτερ έπληξε την παραθαλάσσια Τουρκία νωρίς σήμερα το πρωί, προκαλώντας τον πανικό και τον τραυματισμό τουλάχιστον 28 ανθρώπων, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.  Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Μαρμαρίς στις ακτές του Αιγαίου, αρκετά κτίρια έχουν υποστεί ελαφρές ζημειές, αλλά οι περισσότεροι τραυματισμοί σημειώθηκαν όταν πανικόβλητοι άνθρωποι πήδηξαν απο παράθυρα και μπαλκόνια. Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 3:53 πμ, τοπική ώρα, έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών, ενώ την ισχυρή σεισμική δόνηση ακολούθησαν τουλάχιστον 20 μετασεισμοί, κάποιοι απο τους οποίους έφτασαν τους 4.2 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ. Τα σχολεία στην περιοχή θα παραμείνουν σήμερα κλειστά εώς ότου εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημειών στα κτίρια.

Διακοπή στην έρευνα για τους άγονους σπόρους
Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Μονσάντο ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει τις έρευνες για την ανάπτυξη γονιδίων που παράγουν άγονους σπόρους, κάτι που θα υποχρέωνε τους αγρότες να αγοράζουν κάθε χρόνο νέους σπόρους αντί να χρησιμοποιούν εκείνους από την προηγούμενη σοδειά . Η πρακτική αυτή είναι χαρακτηριστική στις καλλιέργειες του Τρίτου Κόσμου, επισημαίνουν οι ειδικοί . Η Μονσάντο ανακοίνωσε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προτίθεται να αναπτύξει την τεχνολόγια των άγονων σπόρων. 'Ομως, δεν απέκλεισε την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής στο μέλλον .

Πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική
Η Γερμανία, η Βρετανία και η Γαλλία παρουσίασαν κοινή πρόταση που επιδιώκει τον περιορισμό της εισόδου λαθρομεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα προτεινόμενα μέτρα συζητήθηκαν στη σύνοδο υπουργών του Λουξεμβούργου, ενόψει της συνόδου για την μετανάστευση και τη διακίνηση που θα πραγματοποιηθεί στη Φιλανδία την ερχόμενη εβδομάδα. Η πρόταση προβλέπει την ανάπτυξη ευρύτερης συνεργασίας για την αντιμετώπιση κυκλωμάτων που μεταφέρουν λαθρομετανάστες, πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα και κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την απέλαση μεταναστών.

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος στη Τσετσενία
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ένα απο τα πολεμικά της αεροσκάφη δεν έχει επιστρέψει απο τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται στην Τσετσενία. Εκρόσωπος της ρωσικής αεροπορείας ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για το γεγονός. Δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρώιτερς μεταδίδει ότι είδε συντρίμια και το πτώμα του πιλότου κοντά στην τσετσενική πόλη Ούρους- Μάρταν.

H K-FOR μετακινεί σερβικά οδοφράγματα στο Κοσσυφοπέδιο
Στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο μετακίνησαν οδοφράγματα που είχαν στήσει Σέρβοι πολίτες σε κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει το ανατολικό με το δυτικό Κοσσυφοπέδιο. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων, οι Σέρβοι εκπρόσωποι αρνήθηκαν να μετακινήσουν τα οδοφράγματα που έστησαν μετά την επίθεση με χειροβομβίδες κατά Σέρβων πολιτών στην πόλη Πόλιε. Εκπρόσωπος της Κ-FOR δήλωσε ότι δεν μπορεί η μειοψηφία να εμποδίζει την ομαλή εξέλιξη στη ζωή της πλειοψηφίας.

Συμφωνία Παλεστηνίων- Ισραηλινών για την οδική σύνδεση Γάζας-Δυτικής Όχθης
Το Ισραήλ και οι παλεστηνιακές αρχές κατέληξαν σε συμφωνία η οποία επιτρέπει την διάνοιξη οδικής αρτηρίας που θα συνδέει τη Δυτική Οχθη με τη Λωρίδα της Γάζας. Ο δρόμος αυτός, σαράντα χιλιομέτρων, θα παρέχει τη δυνατότητα ελευθερης διακίνησης σε παλεστήνιους που πρέπει να διασχύσουν τα ισραηλινά εδάφη. Ανταποκριτής του ΒΒC στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει ότι η απόφαση είναι ουσιαστικής συμβολικής σημασίας για τους παλεστηνίους, που για περισσότερα απο 50 χρόνια δεν μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα ανάμεσα στις δυο κοινότητες.

Τα ρομπότ - οικιακοί βοηθοί του μέλλοντος
Μετά τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, η νέα επανάσταση στην κατοικία μπορεί να είναι τα ρομπότ. 'Εκθεση του ΟΗΕ προβλέπει ότι την κατά την  επόμενη δεκαετία ρομπότ θα μεταφέρουν τα σκουπίδια και θα κόβουν  το γρασίδι , τουλάχιστον γιά τους πλουσίους . Σύμφωνα με την έκθεση περίπου 500 χιλιάδες σκούπες ρομπότ μπορεί να έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ανθρώπου μέχρι το έτος 2002
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.