Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μεταφορά εργαζομένου που εκτέθηκε στην ραδιενέργεια
Μεταφορά εργαζομένου που εκτέθηκε στην ραδιενέργεια

(01/10/99, 0730 GMT)

Υπό έλεγχο η διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έλέγχεται πλέον η διαρροή σε πυρηνικό σταθμό επεξεργασίας ουρανίου, και από την οποία οι κάτοικοι της πόλης Τοκαϊμούρα εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια δεκαπέντε χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη. Ηταν το χειρότερο επεισόδιο έκλυσης ραδιενέργειας στην ιστορία της Ιαπωνίας, η οποία παράγει το ένα τρίτο των αναγκών της σε ηλεκτρικό από την ατομική ενέργεια. Σε κίνδυνο βρέθηκαν τριακόσιες δέκα χιλιάδες άτομα στην περιοχή γύρω από το ιδιωτικό εργοστάσιο στην Τοκαϊμούρα, εκατό μόλις χιλιόμετρα βόρεια του Τόκυο. Δεκατέσσερεις εργαζόμενοι του εργοστασίου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ δύο από αυτούς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Κέϊζο Ομπούτσι, άσκησε κριτική στον βραδύ, όπως είπε, ρυθμό με τον οποίο αντέδρασαν τα σωστικά συνεργεία. Κοινή ομάδα Αμερικανών και Ρώσων ειδικών αποστέλλεται στην Ιαπωνία για να συνδράμει τις αρχές στην αντιμετώπιση και στον περιορισμό των αποτελεσμάτων της διαρροής.

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό
Ισχυρός σεισμός εντάσεως 7,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθές στο νότιο Μεξικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 12 και τον τραυματισμό δεκάδων ατόμων. Οι Μεξικανικές αρχές λένε ότι οι περισσότερες υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο ομοσπονδιακό κρατίδιο Οαχάκα, όπου πολλά σπίτια και κτίρια κατέρευσαν. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Μέξικο Σίτυ, όπου πολλά κτίρια συγκλονίσθηκαν, προκαλώντας σκηνές πανικού και αναστάτωσης. Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ πολλά σχολεία και επιχειρήσεις έκλεισαν. Ας σημειωθεί ότι η πόλη του Μεξικού επλήγη το 1995 από καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο εννέα χιλιάδων ανθρώπων.

Επεισοδιακή αντικυβερνητική διαδήλωση στο Βελιγράδι
Στο Βελιγράδι για δεύτερη κατά σειρά νύχτα η αστυνομία διέλυσε δια της βίας αντικυβερνητική συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που απαιτούσαν την παραίτηση του Γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η αστυνομία ξυλοκόπησε αδιακρίτως τους διαδηλωτές καθώς αυτοί προσπαθούσαν να περάσουν γέφυρα της πόλης,  με προορισμό κυβερνητικό ομοσπονδιακό κτίριο. Ο ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης Ζόραν Τζίντζιτς είπε ότι η ενέργεια της αστυνομίας δείχνει ότι ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς χάνει τον έλεγχο της κατάστασης

Έληξε η εξέγερση στις Τουρκικές φυλακές
Πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι τερματίστηκε η πενθήμερη εξέγερση κρατουμένων των φυλακών σε όλη την Τουρκία, μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις στην φυλακή Μπαϋράμπασά της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια οι διαπραγματευτές είπαν ότι οι εξεγερμένοι έγκλειστοι συμφώνησαν να απελευθερώσουν τους 74 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσαν ομήρους σε διάφορες φυλακές

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στα σύνορα Ρωσίας - Τσετσενίας
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα με την Τσετσενία και ότι Ρωσικά στρατεύματα έχουν επανειλημμένως εισέλθει στα εδάφη της Τσετσενίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Και ενώ Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν για όγδοη συνεχή ημέρα στόχους στην Τσετσενία, ο κύριος Πούτιν είπε ότι Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν ορεινές περιοχές που κατείχαν Ισλαμιστές αυτονομιστές που επιδιώκουν την δημιουργία ενός Μουσουλμανικού κράτους στην περιοχή.

Πενήντα χρόνια συμπληρώνει η Κομμουνιστική Κίνα 
Στην Κίνα, κορυφώνονται σήμερα οι εορτασμοί για την 50η επέτειο του κομμουνιστικού καθεστώτος με μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση, που θα υπογραμμίσει τον κεντρικό ρόλο του κομμουνιστικού κόμματος στην ανάπτυξη της χώρας.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.