Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Γουίλιαμ Κοέν με τον Στρατηγό Γουϊράντο
Παρά τα χαμόγελα σκληρό μήνυμα Κοέν προς τον Στρατηγό Γουϊράντο

(30/9/99, 0930 GMT)

Ο Κοέν επικρίνει τον Ινδονησιακό στρατό για τον ρόλο του στο Ανατολικό Τιμόρ
Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας Γουίλιαμ Κοέν  καταδίκασε τον στρατό της Ινδονησίας για την στήριξη που παρέχει στην βία στο Ανατολικό Τιμόρ. Ο κύριος Κοέν που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τζακάρτα είπε ότι προειδοποίησε τον αρχηγό του στρατού της Ινδονησίας ότι οι δυνάμεις του θα πρέπει να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ανατολικό Τιμόρ και να προωθήσουν μιαν ειρηνική λύση. Ο κύριος Κοέν επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επαναλάβουν την στρατιωτική συνεργασία με την Ινδονησία αν δεν βεβαιωθούν ότι η Τζακάρτα δεν συνεργάζεται με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στο Ανατολικό Τιμόρ.

Η Ρωσία λέει πως δυνάμεις της εισέρχονται στην Τσετσενία
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν επανειλημμένα εισέλθει στο έδαφος της Τσετσενίας τις δύο τελευταίες εβδομάδες -και θα συνεχίσουν, όπως είπε, να εισέρχονται. Ο κύριος Πούτιν υπογράμμισε ότι η Τσετσενία ανήκει στην Ρωσική επικράτεια και ότι δεν υπάρχει λόγος  να ζητήσουν οι ρωσικές δυνάμεις την άδεια κανενός. Στο μεταξύ ο υπουργός άμυνας της Τσετσενίας Μαγκομέντ Χαμπίγιεφ φέρεται να δήλωσε πως αν εκδηλωθεί ρωσική εισβολή η Τσετσενία θα απαντήσει με δικά της πλήγματα.

Πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία
Τρεις εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στο νοσκομείο από επικίνδυνη διαρροή ραδιενέργειας σε ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο. Η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο Τοκαϊμούρα -περίπου 160 χιλιόμετρα μακρυά από το Τόκυο- έχει αποκλειστεί, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες στους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά τα παράθυρα. Κατά πληροφορίες η ραδιενέργεια στην περιοχή του εργοστασί είναι 4.000 φορές παραπάνω από το κανονικό. Πρόκειται για το τελευταίο από σειρά ατυχημάτων σε ιαπωνικά πυρηνικά εργοστάσια.

Προσπάθειες της σερβικής αντιπολίτευσης για κοινό μέτωπο
Ο συνασπισμός της σερβικής αντιπολίτευσης "Συμμαχία για την Αλλαγή" λέει ότι παρά τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια στο Βελιγράδι θα εντείνει τις πιέσεις για παραίτηση του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο αρχηγός του συνασπισμού, Ζόραν Τζίτζιτς, συναντάται σήμερα με τον κυριότερο ηγέτη της σερβικής αντιπολίτευσης, Βουκ Ντράσκοβιτς, σε μια προσπάθεια να σχηματίσουν κοινό μέτωπο. Χθες βράδυ η γιουγκοσλαβική αστυνομία διέλυσε βίαια, διαδήλωση περίπου 20.000 ατόμων που ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου Μιλόσεβιτς.

Δύσκολος χειμώνας για τους κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου λέει ο ΟΗΕ
Ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Ντένις Μακ Ναμάρα είπε οτι χιλιάδες άνθρωποι στην περιοχή θα περάσουν πολύ δύσκολο χειμώνα λόγω των καταστροφών από τις πρόσφατες συγκρούσεις. Ο κύριος Μακ Ναμάρα είπε ότι περίπου 300.000 άνθρωποι θα περάσουν τον χειμώνα σε σπίτια άλλων ή σε σκηνές.

Αμερικανοί βετεράνοι καταγγέλουν εκτελέσεις αμάχων στον πόλεμο της Κορέας
Ομάδα αμερικανών βετεράνων είπαν ότι είχαν σκοτώσει εκατοντάδες άμαχους πολίτες, τον πρώτο καιρό του πολέμου της Κορέας. Οι στρατιώτες που μίλησαν δημόσια για πρώτη φορώ, είπαν ότι είχαν σκοτώσει πάνω απο 300 αμάχους--ανάμεσα τους και πολλά γυναικόπαιδα- εκτελώντας διαταγές, επειδή υπήρχε φόβος μεταξύ των προφύγων να βρίσκονταν βορειοκορεάτες που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στις αμερικανικές γραμμές. Το Πεντάγωνο λέει πως δεν βρήκε αποδεικτικά στοιχεία για το καταγγελόμενο περιστατικό.

Πλήρη παραγραφή χρεών στις φτωχότερες χώρες υπόσχεται ο πρόεδρος Κλίντον
Ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να παραγράψουν πλήρως τα χρέη των φτωχότερων κρατών του κόσμου, με την προϋπόθεση ότι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

Νέες τουρκικές επιχειρήσεις κατά του ΠΚΚ
Ο Τουρκικός στρατός άρχισε νέες επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών του ΠΚΚ, σε περιοχές του βορείου Ιράκ, παρά την πρόσφατη πρόταση για ειρήνευση που απηύθηνε η οργάνωση.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.