Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές στην Τσετσενία
Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές στην Τσετσενία

(28/9/99, 0600 GMT)

Κρίσιμες συνομιλίες για το κυπριακό έχει σήμερα στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Ευρώπη και την Τουρκία, Μαρκ Γκρόσμαν δήλωσε, ότι κατά τις συνομιλίες με τον κ. Ετζεβίτ, ο κ. Κλίντον θα προσπαθήσει να προωθήσει την απόφαση του Ομίλου των 8 για την Κύπρο, δηλαδή τον άμεσο και άνευ όρων διάλογο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Τη διενέργεια διεθνούς ανακριτικής έρευνας σχετικά με το κύμα βίας που ξέσπασε στο ανατολικό Τιμόρ μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία αποφάσισε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Εν τω μεταξύ, άνδρες της πολυεθνικής δύναμης επέδραμαν σε βάση πολιτοφυλακής που αντιτίθεται στην ανεξαρτησία της περιοχής από την Ινδονησία, ανατολικά της πρωτεύουσας Ντίλι και συνέλαβαν 15 άνδρες. Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική εκκλησία, πέντε καθολικοί ιερείς και εννέα άλλα άτομα σκοτώθηκαν από Ινδονήσιους στρατιώτες λίγο πριν οι τελευταίοι εγκαταλείψουν το ανατολικό Τιμόρ, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν γνωστό, ότι βρέθηκαν έξη πτώματα σε δύο τάφους σε προάστιο του Ντίλι.

Βοήθεια από τη Μόσχα και τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησε η δημοκρατία της Ινγκουσετίας, στη νότια Ρωσική Ομοσπονδία, για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του προσφυγικού κύματος από τη γειτονική Τσετσενία, από όπου συρρέουν δεκάδες χιλιάδες άτομα λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών. Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα συνεχισθούν έως ότου εξουδετερωθούν οι ακραίοι ισλαμιστές, στους οποίους επιρρίπτεται η ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία, ενώ απέρριψε το αίτημα των αρχών της Τσετσενίας για ανωτάτου επιπέδου συνομιλίες.

Την υλοποίηση πρωτοβουλίας με στόχο την αναστολή της αποπληρωμής του εξωτερικού χρέους των χωρών του τρίτου κόσμου θα συστήσει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζέιμς Γούλφερσον, παρ' ότι η διεθνής σύνοδος υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Ουάσινγκτον δεν κατέληξε σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση του σχεδίου ανακούφισης των χωρών αυτών.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να τεθεί τέρμα με ειρηνικό τρόπο στις εξεγέρσεις που έχουν σημειωθεί σε φυλακές σε διάφορα σημεία της Τουρκίας. Στις εξεγέρσεις αυτές κρατούνται όμηροι τουλάχιστον εβδομήντα σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.