Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Νταγκεστάν
Οι ρωσικές δυνάμεις στο Νταγκεστάν

(27/09/99, 0600 GMT)

Η Ρωσία απειλεί την Τσετσενία με χερσαία επίθεση
Η Ρωσία προειδοποίησε πως σχεδιάζει χερσαία επίθεση κατά της Τσετσενίας. Μεγάλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με την υποστήριξη θωρακισμένων οχημάτων και μαχητικών ελικοπτέρων, έχουν ήδη κλείσει τα σύνορα με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να προσπαθούν τώρα να διαφύγουν στη γειτονική δημοκρατία της Ινγκουσετίας. Ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Ιγκόρ Σεργκέγιεφ δήλωσε πως θα συνεχισθούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά της πρωτευούσης της Τσετσενίας, Γκρόζνι, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας χερσαίας επίθεσης. "Στόχος μας", είπε ο κύριος Σεργκέγιεφ, "είναι να καταστρέψουμε τις βάσεις των Τσετσένων αυτονομιστών αναρτών και να δημιουργήσουμε μία μεγάλη ζώνη ασφαλείας που θ'ανακόψει την εξάπλωση του ακραίου ισλαμισμού."

ΟΗΕ και Ινδονησία μοιράζονται την ευθύνη για την ασφάλεια του Α. Τιμόρ
Τα στρατεύματα της Ινδονησίας δήλωσαν  πως, μετά την τελετή που έγινε στην πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ, Ντίλι, η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών ανέλαβε επισήμως την ευθύνη για την ασφάλεια της πρώην αυτής πορτογαλλικής αποικίας. Αλλά ο διοικητής της διεθνούς δύναμης, ο Αυστραλός στρατηγός Πίτερ Κσογκρόουβ, αρνείται πως έγινε κάτι τέτοιο: η διεθνής δύναμη, είπε, μοιράζεται με την Ινδονησία την ευθυνη για την ασφάλεια του Ανατολικού Τιμόρ. Εχει ήδη αποσυρθεί από το Ανατολικό Τιμόρ το μεγαλύτερο μέρος των στρατευμάτων της Ινδονησίας. Πάντως, η Αμερικανίδα ΥπΕξ Μάντλιν Ολμπράιτ προειδοποίησε την Ινδονησία πως δεν θα λάβει καμία βοήθεια από τη χώρα της αν οι στρατιώτες της Τζακάρτα δεν σταματήσουν να υποστηρίζουν τους παραστρατιωτικούς.

Δεν αποκλειεται η μεσοπροθεσμη ανοδος του χρηματιστηριου Αθηνων, δηλώνει στέλεχος της τραπεζας HSBC
Παρά τους κλυδωνισμούς των τελευταίων ημερών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών είναι πιθανό να σημειωθεί μεσοπρόθεσμη άνοδος, δήλωσε στην ελληνική υπηρεσία του BBC ο Τζον Λόμαξ, υπεύθυνος στρατηγικής της Τράπεζας HSBC για τις αναδυόμενες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Ο κ. Λόμαξ προβλέπει εισροή νέων κεφαλαίων από θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού μέχρι τα τέλη του έτους, αλλά διαβλέπει κινδύνους πληθωριστικών πιέσεων μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Εξεγέρσεις σε τουρκικές φυλακές
Πάνω από ενενήντα δεσμοφύλακες κρατούνται ως όμηροι στην Τουρκία όπου η εξέγερση στις φυλακές εξαπλώνεται τώρα, από την Αγκυρα, και σε άλλες πόλεις. Τουλάχιστον δέκα κρατούμενοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που έγιναν την Κυριακή με τους δεσμοφύλακες σε φυλακές της Αγκυρας, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από σαράντα κρατούμενοι και υπάλληλοι των φυλακών.

Πολύνεκρες εκρήξεις στο Μεξικό
Πενήντα περίπου άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα τραυματίσθηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην πόλη Τσελάγια του Μεξικού, --εκρήξεις που άρχισαν, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών που επισκέφθηκε την πόλη, από κατάστημα βεγγαλικών.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.