Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Τσετσενία
Ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα με την Τσετσενία

(24/09/99, 15:00 GMT)

Ρωσικές επιδρομές στη Τσετσενία
Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν επιδρομές για δεύτερη συνεχή ημέρα εναντίον της πρωτεύουσας της Τσετσενίας Γκρόζνι. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων που βρίσκεται στο Γκρόζνι, επλήγησαν, μεταξύ άλλων, αστυνομικό τμήμα και εγκαταστάσεις της Τσετσενικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με Τσετσένους αξιωματούχους, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις που πραγματοποιεί είναι εναντίον θέσεων Ισλαμιστών ανταρτών που επιδιώκουν την ανεξαρτησία και ευθύνονται για τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις σε πολυκατοικίες της Ρωσίας.

Συγκρούσεις στην Ινδονησία
Εκατοντάδες μέλη των ειδικών μονάδων της αστυνομίας και παραστρατιωτικές δυνάμεις πήραν μέρος σε βίαιες συγκρούσεις εναντίον φοιτητών κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που έγιναν στην Ινδονησιακή πρωτεύουσα Τζακάρτα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές υπάρχουν ακόμη δύο νεκροί. Οι διαδηλώσεις έγιναν με αφορμή νόμο με τον οποίον δίνονται διευρυμένες εξουσίες στον στρατό της χώρας. Πάντως, πριν από λίγο η ινδονησιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο νόμος δεν θα ισχύσει τελικά. Στο μεταξύ, στο Ανατολικό Τιμόρ, οι άνδρες της πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης συνέλαβαν τον αρχηγό μιας από τις σκληρότερες παραστρατιωτικές ομάδες μετά από μια μεγάλη επιχείρηση στην πρωτεύουσα Ντίλι.

Ένα εξάχρονο αγόρι ζωντανό από τα ερείπια που προκάλεσε ο σεισμός στην Ταϊβάν
Στην Ταϊβάν τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα εξάχρονο αγόρι ζωντανό από τα ερείπια κτιρίου το οποίο κατέρρευσε στην διάρκεια του καταστροφικού σεισμού της περασμένης Τρίτης. Εξάλλου, μετασεισμοί εξακολουθούν να συγκλονίζουν το νησί, επιβραδύνοντας και καθιστώντας επικίνδυνο το έργο των συνεργείων διάσωσης. Πάνω από 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 7.000 τραυματίσθηκαν από τον σεισμό της περασμένης Τρίτης.

Πτώση σε Χρηματιστήρια της Ευρώπης
Πτώση σημείωσαν τα σημαντικότερα Χρηματιστήρια της Ευρώπης σήμερα μετά την κατακόρυφη πτώση στη Νέα Υόρκη και στο Τόκιο. Η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο του Τόκιο είχε κλείσει με πτώση του δείκτη μετοχών Νικέι κατά 2,5%. Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανησυχία στις Ευρωπαϊκές αγορές ότι η αδυναμία του ιαπωνικού γιεν μπορεί να υπονομεύσει τόσο την ιαπωνική όσο και την αμερικανική οικονομία.

Χάθηκε διαστημόπλοιο κοντά στον Άρη
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιστήμονες της ΝΑΣΑ ανακοίνωσαν ότι χάθηκε ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στην περιοχή γύρω από τον πλανήτη Άρη. Το σκάφος, που κινείτο δορυφορικά γύρω από τον Άρη και είχε αποστολή την συλλογή κλιματολογικών στοιχείων του πλανήτη, πιστεύεται ότι καταστάφηκε μετά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα του Άρη εξαιτίας λάθους στο πρόγραμμα πλοήγησής του.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.