Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Επεισόδεια με τους παραστρατιωτικούς στο Ανατολικό Τιμόρ
Επεισόδεια με τους παραστρατιωτικούς στο Ανατολικό Τιμόρ

(23/09/99, 1900 GMT)

Τα Ηνωμένα Εθνη ζήτησαν να γίνουν έρευνες για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ανατολικό Τιμόρ
Η επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μαίρη Ρόμπινσον δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ερευνήσει τις κατάφωρες, όπως είπε, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αμάχων κατοικων του Ανατολικού Τιμόρ. Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στη Γενεύη, η κυρία Ρόμπινσον κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας της Ινδονησίας ότι συνήργησαν με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις στις θηριωδίες που διεπράχθησαν στο Ανατολικό Τιμόρ.

Οι αρχές της Ταιβάν ερευνούν τις ευθύνες που φέρουν αρχιτέκτονες, μηχανικοί και εργολάβοι
Οι αρχές ανακοίνωσαν ήδη τη σύλληψη ενός εργολάβου που ευθύνεται, όπως είπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την κατάρρευση πολλών κτιρίων στην Κεντρική Ταιβάν, που είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό από τον οποίο βρήκαν το θάνατο πάνω από δύο χιλιάδες άτομα. Οι αρχές λέγεται επίσης πως ανακρίνουν εκατοντάδες αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και εργολάβους που μπορεί να ευθυνονται για την κατάρρευση πολλών κτιρίων. Ειδικοί από δεκαεπτά χώρες συμμετέχουν τώρα στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων, αλλά η Ταιβάν αρνήθηκε την βοήθεια της Κίνας.

Η Ρωσία πλήττει την Τσετσενία
Σκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν στόχους γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτευούσης  της Τσετσενίας Γκρόζνι, για πρώτη φορά μετά τον τερματισμό του πολέμου στην Τσετσενία πριν από τέσσερα χρόνια. Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές δήλωσαν ότι επλήγησαν στόχοι που έχουν σχέση με τους εξτρεμιστές που αγωνίζονται για τη δημιουργία ενός ανεξαρτήτου ισλαμικού κράτους στην περιοχή. Ο Πρόεδρος της Τσετσενίας Ασλάν Μασχάντοφ έθεσε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κι έδοσε εντολή στους στρατιωτικούς του διοικητές να είναι έτοιμοι για νέα ρωσική εισβολή. Αλλά ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε πως η χώρα του σχεδιάζει μεγάή στρατιωτική επιχείρηση στην Τσετσενία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προβάλλει βέτο
Ο Πρόεδρος Κλίντον άσκησε βέτο σ' ένα μέτρο που ενέκρινε το Κογκρέσο στο οποίο κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι και το οποίο προέβλεπε περικοπές στους φόρους ύψους δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Το μέτρο αυτό, είπε ο κ. Κλίντον, θα είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και άλλους ζωτικούς τομείς που θα οδηγούσαν, όπως είπε, την Αμερική στις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.