Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στο Ανατολικό Τιμόρ
Συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στο Ανατολικό Τιμόρ

(23/09/99, 0900 GMT)

Ανταλλαγγές πυρών στο Ανατολικό Τιμόρ
Ανταλλαγές πυρών ακούστηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας του Ανατολικού Τιμόρ, Ντίλι. Υπήρξε τουλάχιστον μία διαπλοκή ανάμεσα στα στρατεύματα της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης και τις παραστρατιωτικές ομάδες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί απώλειες. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι περίπου πεντακόσια μέλη των παραστρατιωτικών οργανώσεων έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη Λίγκισα, δυτικά του Ντίλι και απειλούν να επιτεθούν εναντίον της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Εν τω μεταξύ, το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας θέσπισε νέες διατάξεις περί ασφαλείας. Η ενέργεια της ινδονησιακής κυβέρνησης προκάλεσε πολλές διαδηλώσεις. Οι αστυνομικές αρχές της Ινδονησίας έριξαν δακρυγόνα εναντίον περίπου τριακοσίων φοιτητών. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, με τις νέες διατάξεις αυξάνονται οι εξουσίες του ινδονησιακού στρατού.

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην Ταϊβάν
Οι έντονοι μετασεισμοί δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων στην Ταϊβάν, δύο ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 2.000, οι τραυματίες πλησιάζουν τους 7.000 ενώ ολοένα και λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους 2.300 ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια. Μια από τις σοβαρές επιπτώσεις του σεισμού είναι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις εξαγωγές της γεγονός που θα προκαλέσει τεράστιες αλλα και μακροχρόνιες απώλειες στην οικονομία της.

Οκτώ εταιρείες καπνού προσάγονται στη δικαιοσύνη
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προσάγει στη δικαιοσύνη οκτώ μεγάλες εταιρείες καπνού σε μια προσπάθεια να αποζημιωθεί για τα δισεκατομμύρια δολάρια που εχει δαπανήσει για την θεραπεία ασθενειών που συνδέονται άμεσα με το κάπνισμα. Η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Τζάνετ Ρήνο κατηγόρησε τις εταιρείες ότι έχουν εδώ και σαράντα χρόνια αποδυθεί σε μια εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης για τις επιπτώσεις του καπνού στην ανθρώπινη υγεία. Οι εταιρίες απάντησαν ότι θα υπερασπισθούν τα δικαιώματά τους με κάθε μέσο.

Απενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού στη Ρωσία
Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν ότι η αστυνομία της χώρας εντόπισε εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε πολυκατοικία στην πόλη Ριάζαν, νοτιοανατολικά της Μόσχας. Το υπουργείο Εκτακτων Περιστατικών ανακοίνωσε ότι ο μηχανισμός περιείχε εκρηκτικές ύλες, οι οποίες είχαν αναμειχθεί με ζάχαρη. Επρόκειτο δε να εκραγεί τα ξημερώματα. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από έναν κάτοικο, ο οποίος παρατήρησε ύποπτες κινήσεις. Από το κύμα των βομβιστικών επιθέσεων που συγκλόνισε τη Ρωσία τον τελευταίο μήνα, έχουν σκοτωθεί περίπου τριακόσια άτομα.

Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες στο Κοσσυφοπέδιο
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο, η K-FOR ανακοίνωσε ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε χθες κατά τη διάρκεια έκρηξης στην νότια περιοχή της επαρχίας, η οποία εποπτεύεται από τους Γερμανούς. Η Κ-FOR αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια ενός άλλου περιστατικού, πέντε Γερμανοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν όταν ένας από αυτούς πάτησε πάνω σε νάρκη, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.