Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εικόνες καταστροφής στην Ταϊβάν

Εικόνες καταστροφής στην Ταϊβάν



(22/09/99, 11:35 GMT)

Ισχυροί μετασεισμοί συγκλονίζουν την Ταϊβάν, παρεμποδίζοντας το έργο των σωστικών συνεργείων, μετά τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε το θάνατο άνω των χιλίων επτακοσίων ατόμων.

Στο Ανατολικό Τιμόρ, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους παρά την παρουσία των ειρηνευτικών στρατευμάτων οι παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζουν την παραμονή της περιοχής στην Ινδονησία.

Αντιδράσεις προκαλεί η συμφωνία του ΝΑΤΟ με τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου. Η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η συμφωνία για την μετατροπή του ΑΣΚ σε πολιτοφυλακή θα επιταχύνει την έξοδο των Σέρβων από την επαρχία.

Επικρίσεις από τη Σόφια και τα Σκόπια για τις χώρες της Δύσης λόγω της αργοπορίας στην εφαρμογή του βαλκανικού συμφώνου σταθερότητας, του σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων μετά τη σύρραξη του Κοσσυφοπεδίου.

Την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων ώστε να διαπιστωθεί πού καταλήγει η διεθνής οικονομική βοήθεια που δίδεται στη Ρωσία, ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ύστερα από καταγγελίες ότι ο ρωσικός υπόκοσμος διοχέτευσε στο εξωτερικό δισεκατομμύρια δολλάρια προερχόμενα από τα δάνεια.

Με τα προβλήματα της Αφρικής, όπου εξαπλώνονται ο πόλεμος, οι ασθένειες και η φτώχεια, ασχολήθηκε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που γίνεται στην Νέα Υόρκη.

Την πολιτική των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου, που οδήγησαν στον υπερδιπλασιασμό των τιμών του μαύρου χρυσού, θα επανεξετάσουν οι οι υπουργοί πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ κατά τη σημερινή του σύνοδο στη Βιέννη.

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται στη Μόσχα η σορός της Ραΐσα Γκορμπατσόφ, συζύγου του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία πέθανε από λευχαιμία.

Με ένα συντριβάνι σε κάποιο από τα βασιλικά πάρκα του Λονδίνου θα τιμήσει η πολιτεία στη Βρετανία τη μνήμη της πριγκήπισσας Νταϊάνα ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.