Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Έφθασε η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ
Έφθασε η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ

(20/09/99, 1900 GMT)

Καταφθάνουν οι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ
Περισσότεροι απο 1000 στρατιώτες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης που καλείται να αποκαταστήσει την τάξη στο Ανατολικό Τιμόρ έφθασαν σήμερα στη νήσο. Σε μια τεράστια επιχείρηση, στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη μετέφεραν τη δύναμη που έχει σταλεί απο την Αυστραλία, την Βρετανία, τη Γαλλία, την Νέα Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες και τη Ταϊλάνδη. Αφού τα στρατεύματα απέκτησαν τον έλεγχο του λιμανιού και του αεροδρομίου, περιπολούν τώρα στην ερηπωμένη πρωτεύουσα Ντίλι. Ο διοικητής της δύναμης δήλωσε ότι οι στρατιώτες δεν έχουν συναντήσει αντίσταση. Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αποτελεί τώρα η αποστολή  βοήθειας στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατέφυγαν στις ορεινές περιοχές και ορισμένοι από τους οποίους πεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες.

Έκκληση Ανάν  προς τον ΟΗΕ για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κρίσεων
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κοφι Ανάν, που  προειδοποίησε ότι η αποκατάσταση της ειρήνης στο Ανατολικό Τιμόρ δεν θα είναι ευκολη υπόθεση, κάλεσε τα Ηνωμενα Εθνη να μελετήσουν αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης αντίστοιχων κρίσεων ανά τον πλανήτη. Και πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ θα πρέπει να εφαρμόζει κοινή πολιτική σε όλες τις περιπτώσεις, όπου παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα εθνοτικών ομάδων.

Συνομιλίες Αλβανοφώνων - ΝΑΤΟ για το μέλλον του Απελευθερωτικού Στρατού
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το μέλλον του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (του UCK, δηλαδή) οι οποίες νωρίτερα είχαν διακοπεί επειδή οι διαπραγματευτές του ΝΑΤΟ και των Αλβανοφώνων ανταρτών δεν είχαν καταφέρει να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Όπως δήλωσε ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, οι ηγέτες του UCK αρνούνται να υπογράψουν την συμφωνία με την οποία μετατρέπεται η οργάνωσή τους σε σώμα πολιτικής άμυνας που θα αναλαμβάνει δράση σε έκτακτες περιστάσεις ή όταν γίνονται φυσικές καταστροφές.

ΗΠΑ και Βρετανία θέλουν να προστατεύσουν το δημόσιο χαρακτήρα πληροφοριών για τα γονίδια
Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας διαπραγματεύονται συμφωνία που θα εμποδίζει ιδιωτικές εταιρείες να αποκτούν δικαιώματα αποκλειστικής διαχείρησης και διάθεσης ανθρώπινων γονιδίων. Σύμφωνα με την πρόταση των δύο κυβερνήσεων, οι πληροφορίες για τα ανθρώπινα γονίδια πρέπει να είναι δημόσια διαθέσιμη γνώση.

Πέθανε η Ραϊσα Γκορμπατσόφ
Πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 67 ετών η σύζυγος του τελευταίου Προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Ραϊσα. Η κατάσταση της υγείας της είχε αρχίσει να επιβαρύνεται από το 1991 όταν στην διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος βρέθηκε, με τον σύζυγό της, υπό κατ'οίκον περιορισμό. Ήταν μια από τις ελάχιστες συζύγους ηγετών του Κρεμλίνου που κατείχε ένα σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Σε εξέλιξη οι ρωσικές επιθέσεις στην Τσετσενία
Οι Ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιθέσεις τους στην Τσετσενία εναντίον θέσεων που, όπως υποστηρίζουν, κατέχουν αντάρτες. Οι Τσετσένοι είπαν ότι απλοί πολίτες σκοτώθηκαν στην διάρκεια των επιθέσεων. Ένας δημοσιογράφος στην περιοχή είπε στο BBC ότι περίπου 20.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες φοβούμενοι μια Ρωσική εισβολή. Ο αρχηγός του στρατού της Τσετσενίας Σαμίλ Μπασάγιεφ προειδοποίησε τη Μόσχα ότι αν συνεχίσει τις επιθέσεις, οι καμικάζι της Τσετσενίας θα απαντήσουν στη Ρωσία με επιθέσεις.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.