Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC


 
 

Έφθασε η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ
Έφθασε η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ

(20/09/99, 1500 GMT)

Έφθασε στο Ανατολικό Τιμόρ η διεθνής ειρηνευτική δύναμη
Oι πρώτες μονάδες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης έφθασαν στο Ανατολικό Τιμόρ. Οι στρατιώτες της δύναμης αυτής κινούνται μέσα στην πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ, Ντίλι, και, μέχρι στιγμής, δεν έχουν συναντήσει καμία αντίσταση.
Ο ανταποκριτής του BBC στο Ντίλι μεταδίδει ότι οι δρόμοι στην πόλη είναι πλέον έρημοι μετά την αναγκαστική αποχώρηση των κατοίκων λόγω της βίας των παραστρατωτικών ομάδων που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ, ενώ πολλά σπίτια ακόμα καίγονται.
Προτεραιότητά μας, δήλωσε ο διοικητής της δύναμης στρατηγός Κοσγκρόουβ, είναι να σταλεί βοήθεια στους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους που κατέφυγαν στις ορεινές περιοχές και ορισμένοι από τους οποίους πεθαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πείνα και τις αρρώστιες.

Με προβλήματα συνεχίζονται οι συνομιλίες για το μέλλον του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το μέλλον του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου που νωρίτερα είχαν διακοπεί επειδή οι διαπραγματευτές του ΝΑΤΟ και των Αλβανοφώνων ανταρτών δεν είχαν καταφέρει να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Όπως δήλωσε ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, οι ηγέτες του UCK αρνούνται να υπογράψουν την συμφωνία με την οποία μετατρέπεται η οργάνωσή τους σε σώμα πολιτικής άμυνας που θα αναλαμβάνει δράση σε έκτακτες περιστάσεις ή όταν γίνονται φυσικές καταστροφές.

Νέα ήττα του Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Γερμανία
Στη Γερμανία, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ υπέστη τη χειρότερη ήττα του σε περιφερειακές εκλογές από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στις τοπικές εκλογές που έγιναν στο κρατίδιο της Σαξονίας, στην πρώην Ανατολική Γερμανία, το κόμμα του κ.Σρέντερ ήρθε τρίτο, μετά τους Χριστιανοδημοκράτες και τους πρώην Κομμουνιστές, με ποσοστό μόλις 10%. Είναι η πέμπτη ήττα σε τοπικές εκλογές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από τότε που ανέλαβε την εξουσία, μαζί με τους Πράσινους.

Πέθανε η Ραϊσα Γκορμπατσώβα
Πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 67 ετών η σύζυγος του τελευταίου Προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, Ραϊσα. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κλινική της Γερμανίας. Η κατάσταση της υγείας της είχε αρχίσει να επιβαρύνεται από το 1991 όταν στην διάρκεια απόπειρας πραξικοπήματος βρέθηκε, με τον σύζυγό της, υπό κατ'οίκον περιορισμό. Ήταν μια από τις ελάχιστες συζύγους ηγετών του Κρεμλίνου που κατείχε ένα σημαντικό ρόλο στα δημόσια πράγματα. Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ παρέμεινε στο πλευρό της συζύγου του μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν έστειλε αμέσως αεροσκάφος στη Γερμανία για να μεταφέρει την σωρό της στη Μόσχα.

Μάχες στην Τσετσενία
Οι Ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αεροπορικές επιθέσεις τους στην Τσετσενία εναντίον θέσεων που, όπως υποστηρίζουν, κατέχουν αντάρτες. Οι Τσετσένοι είπαν ότι απλοί πολίτες σκοτώθηκαν στην διάρκεια των επιθέσεων. Ένας δημοσιογράφος στην περιοχή είπε στο BBC ότι περίπου 20.000 άνθρωποι έχουν αφήσει τα σπίτια τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες φοβούμενοι μια Ρωσική εισβολή. Ο αρχηγός του στρατού της Τσετσενίας Σαμίλ Μπασάγιεφ προειδοποίησε τη Μόσχα ότι αν συνεχίσει τις επιθέσεις, οι καμικάζι της Τσετσενίας θα απαντήσουν στη Ρωσία με επιθέσεις.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.