Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC


 
 

Eφθασε η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ
Eφθασε η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Ανατολικό Τιμόρ

(20/09/99, 0700 GMT)

Βρίσκεται ήδη στο Ανατολικό Τιμόρ η διεθνής ειρηνευτική δύναμη
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη που άρχισε να καταφθάνει στο Ανατολικό Τιμόρ έχει  τη βάση της  στο αεροδρόμιο, κοντά στην πρωτεύουσα Ντίλι. Μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου "Ηρακλής" μεταφέρουν συνεχώς στρατιώτες και τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να θέσουν τέρμα στη βία που επέδειξαν οι παραστρατιωτικές οργανώσεις με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Ανατολικού Τιμόρ που είχαν ταχθεί υπέρ της ανεξαρτησίας να αναγκασθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Περισσότεροι στρατιώτες, θωρακισμένα οχήματα και βαρύς οπλισμός μεταφέρονται στο Τιμόρ δια θαλάσσης. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα βρίσκονται εκεί δύο χιλιάδες άνδρες. Σύμφωνα με τον διοικητή των δυνάμεων της Ινδονησίας, το ογδόντα τοις εκατό της αστυνομίας και του στρατού της χώρας του που βρίσκονταν στο Ανατολικό Τιμόρ εγκατέλειψαν ήδη την περιοχή και πολύ σύντομα, είπε, θα αρθεί και ο στρατιωτικός νόμος.

Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες ΝΑΤΟ-Απελευθερωτικού Στρατού
Οι συνομιλίες για το μέλλον του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσυφοπεδίου αναβλήθηκαν επειδή οι διαπραγματευτές του ΝΑΤΟ και των ανταρτών δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στις συνομιλίες που είχαν τη νύχτα στην Πρίστινα. Οπως δήλωσε ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης, στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, οι ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού αρνήθηκαν να υπογραψουν τη συμφωνία με την οποία γίνεται  η οργάνωση σώμα πολιτικής αμυνας που θα αναλαμβάνει δράση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Ο στρατηγός Τζάκσον είπε πως ετέθη νέα προθεσμία για την αποστρατιωτικοποίηση των ανταρτών που εκπνέει τα μεσάνυκτα της Τρίτης. Ο αφοπλισμός του Απελευθερωτικού Στρατού έχει εν πολλοίς ολοκληρωθεί, αλλά οι ηγέτες του δήλωσαν στο ΝΑΤΟ πως θα ήθελαν ν'αποτελέσουν τον πυρήνα ενός νέου εθνικού στρατού στο Κοσυφοπέδιο, --κάτι που απορρίπτει η διεθνής κοινότητα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο BBC.

Νέα ήττα υπέστησαν οι Σοσιαλδημοκράτες του Γκέρχαρντ Σρέντερ
Στη Γερμανία, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα υπέστη τη χειρότερη ήττα του σε περιφερειακές εκλογές από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Στις τοπικές εκλογές που έγιναν στο κρατίδιο της Σαξονίας στην Ανατολική Γερμανία, το κόμμα του Καγκελαρίου Σρέντερ ήρθε τρίτο, μετά τους συντηρητικούς Χριστιανοδημοκράτες και τους πρώην Κομμουνιστές. Είναι η πέμπτη ήττα σε τοπικές εκλογές που υφίστυαται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αφότου ανέλαβε την εξουσία μαζί με τους Πρασίνους.  Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, οι οπαδοί της κυβέρνησης (ιδιαίτερα στην Ανατολική Γερμανία) είναι δυσαρεστημενοι με το πρόγραμμα λιτότητας.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.