Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC


 
 

Νέα βομβιστική επίθεση στην Ρωσία
Νέα βομβιστική επίθεση στην Ρωσία

(17/09/99, 1300 GMT)

Νέα έκρηξη βόμβας στη Ρωσσία
Νέα έκρηξη συγκλόνισε τη Ρωσσία, τη φορά αυτη σε πολυκατοικία της Πετρούπολης. Οι Ρωσσικές αρχές είπαν πως η έκρηξη, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, δεν συνδέεται με τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στις οποίες σκοτώθηκαν σχεδόν 300 άτομα, και ότι οφειλόταν σε μικρής ισχύος μηχανισμό που εξεράγει κατά λάθος.

Αρχίζει η μεταφορά ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Ανατολικό Τιμόρ
Έφθασε στο Ανατολικό Τιμόρ το πρώτο αεροσκάφος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Εκπρόσωπος του σχετικού οργάνου του ΟΗΕ δηλωσε ότι η κυβέρνηση της Ινδονησίας έδωσε άδεια γι' αυτήν την πρώτη αερομεταφορά, ενώ ελπίζεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.  Υπολογίζεται ότι γύρω στις τριακόσιες χιλιάδες άτομα έχουν ανάγκη βοηθείας, μετά τα πρόσφατα επεισόδια βίας εκ μέρους των αντιτιθεμένων στην ανεξαρτητοποίηση του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία. Εν τω μεταξύ οι ινδονησιακές δυνάμεις άρχισαν να αναχωρούν απο το Ανατολικό Τιμόρ όπου αναμένωνται την Κυριακή οι πρώτες μονάδες της υπό Αυστραλιανή διοίκηση, πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης.

Επίλυση των οικονομικών προβλημάτων υπόσχεται ο Αλγερινός Πρόεδρος
Στην Αλγερία, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του χθεσινού δημοψηφήσματος, ο πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα υποσχέθηκε δραστικά μέτρα γιά την επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών προβλήμάτων της χώρας.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 99% των ψηφοφόρων πού πήραν μέρος στο δημοψήφησμα, τάχθηκε υπέρ των προτάσεων του προέδρου Μπουτεφλίκα γιά τερματισμό της εμφύλιας διένεξης που άρχισε το 1992 όταν ο στρατός επενέβει και ακύρωσε τις εκλογές που ήταν βέβαιο ότι θα κέρδιζαν οι Ισλαμιστές.

Ανακρίσεις στην Τουρκία γιά αφαίρεση οργάνων από τα θύματα του σεισμού
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ διέταξε την διεξαγωγή ανακρίσεων μετά τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν πτώματα θυμάτων του μεγάλου σεισμού του Αυγούστου από τα οποία είχαν αφαιρεθεί όργανα. Φημολογείται ότι είναι έργο της μαφίας που πουλάει ανθρώπινα όργανα για μεταμοσχεύσεις.

Εκτός προγράμματος συνάντηση Μπαράκ-Αραφάτ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ πραγματοποίησαν συνάντηση που δεν είχε προαναγγελθεί.Οι συνομιλίες, που χαρακτηρήστηκαν πολύ επιτυχημένες από ισραηλινές κυβερνητικές πηγές, περιστράφηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω από το ζήτημα του τελικού καθεστώτος των κατεχομένων από το Ισραήλ εδαφών.

Πέθανε ο πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών Βρετανίας
Απεβίωσε χθες το βράδυ στην Αθήνα, σε ηλικία 73 ετών, ο Ιωάννης Χατζηπατέρας πρόεδρος από το 1981 της επιτροπής ναυτιλιακής συνεργασίας του Λονδίνου. Ο Ιωάννης Χατζηπατέρας είχε τιμηθεί με πολλά παράσημα και διακρίσεις από την Ελλάδα, την Βρετανία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πέρα από τις επιχειρηματικές και κοινωνικές του δραστηριότητες είχε και λογοτεχνικά ενδιαφέροντα.

Μεγάλη δωρεά του Μπιλ Γκέητς
Ο αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέητς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δωρήσει ένα δισεκατομμύριο δολλάρια γιά την χρηματοδότηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αμερικανών φοιτητών που προέρχονται από εθνικές μειονότητες. Πρόκειται γιά μιά από τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν γίνει ποτέ από έναν ευεργέτη, η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνον με την δωρεά προς τον ΟΗΕ του Τέντ Τέρνερ, μεγιστάνα στον κόσμο των ΜΜΕ, το 1997. Μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια, ένα ίδρυμα που διοικείται από τον Γκέητς και την σύζυγό του θα χορηγεί υποτροφίες σε είκοσι χιλιάδες φοιτητές από προβληματικές περιοχές. Ο κ. Γκέητς, πρόεδρος της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Μάικροσοφτ, είναι ο πλουσιώτερος άνθρωπος του κόσμου, με προσωπική περιουσία 90 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.