Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC


 
 

Νέα βομβιστική επίθεση στην Ρωσία
Νέα βομβιστική επίθεση στην Ρωσία

(17/09/99, 1000 GMT)

Νέα έκρηξη βόμβας στη Ρωσσία
Νέα έκρηξη συγκλόνισε τη Ρωσσία, τη φορά αυτη σε πολυκατοικία της Πετρούπολης. Οι Ρωσσικές αρχές είπαν πως η έκρηξη, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, δεν συνδέεται με τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στις οποίες σκοτώθηκαν σχεδόν 300 άτομα, και ότι οφειλόταν σε μικρής ισχύος μηχανισμό που εξεράγει κατά λάθος.

Αρχίζει η μεταφορά ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Ανατολικό Τιμόρ
Έφθασε στο Ανατολικό Τιμόρ το πρώτο αεροσκάφος που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Εκπρόσωπος του σχετικού οργάνου του ΟΗΕ δηλωσε ότι η κυβέρνηση της Ινδονησίας έδωσε άδεια γι' αυτήν την πρώτη αερομεταφορά, ενώ ελπίζεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Το αεροσκάφος από την Αυστραλία μεταφέρει κουβέρτες και τρόφιμα γιά την διατροφή δεκαπέντε μόλις χιλιάδων ατόμων, γιά μία μέρα,  ενώ υπολογίζεται ότι γύρω στις τριακόσιες χιλιάδες άτομα έχουν ανάγκη βοηθείας, μετά τα πρόσφατα επεισόδια βίας εκ μέρους των αντιτιθεμένων στην ανεξαρτητοποίηση του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία. Εν τω μεταξύ οι ινδονησιακές δυνάμεις άρχισαν να αναχωρούν απο το Ανατολικό Τιμόρ όπου αναμένωνται την Κυριακή οι πρώτες μονάδες της υπό Αυστραλιανή διοίκηση, πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης.

Επίλυση των οικονομικών προβλημάτων υπόσχεται ο Αλγερινός Πρόεδρος
Στην Αλγερία, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του χθεσινού δημοψηφήσματος, ο πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα υποσχέθηκε δραστικά μέτρα γιά την επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών προβλήμάτων της χώρας.

Εκτός προγράμματος συνάντηση Μπαράκ-Αραφάτ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ πραγματοποίησαν συνάντηση που δεν είχε προαναγγελθεί. Η συνάντηση έγινε στην κατοικία του δευτέρου τη τάξει στην Παλαιστινιακή ηγεσία, στην πόλη Ράμαλα της Δυτικής Οχθης, σύμφωνα δε με τις πληροφορίες περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα του τελικού καθεστώτος των κατεχομένων από το Ισραήλ εδαφών. Η ραδιοφωνία του Ισραήλ μετέδωσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Δαβίδ Λεβί δήλωνε ότι δεν είχε γνώση των συνομιλιών που έγιναν αργά χθές το βράδυ. Αλλες όμως πηγές στην Ιερουσαλήμ έλεγαν ότι οι συνομιλίες αυτές ήσαν πολύ επιτυχείς.

Κινητοποιήσεις μέχρι παραιτήσεως του Μιλόσεβιτς, ζητεί η αντιπολίτευση
Στην πόλη Νόβι Σαντ στη Βόρειο Σερβία πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο ενός από τους αντικυβερνητικούς συνασπισμούς, της Συμμαχίας γιά την Αλλαγή, με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Μιλόσεβιτς. Σε συγκέντρωση περίπου πέντε χιλιάδων ατόμων ένα από τα στελέχη της Συμμαχίας, ο Ζόραν Τζίντζιτς, κάλεσε τους υποστηρικτές του σε καθημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , μέχρις ότου ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς αναγκασθεί να αποχωρήσει από την εξουσία. Οι συμμετέχοντες στην σύνοδο ενέκριναν επίσης ψήφισμα γιά τον σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης στη Σερβία, και την διεξαγωγή εκλογών υπό την επίβλεψη του Οργανισμού γιά την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Μεγάλη δωρεά του Μπιλ Γκέητς
Ο αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέητς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δωρήσει ένα δισεκατομμύριο δολλάρια γιά την χρηματοδότηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αμερικανών φοιτητών που προέρχονται από εθνικές μειονότητες. Πρόκειται γιά μιά από τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν γίνει ποτέ από έναν ευεργέτη, η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνον με την δωρεά προς τον ΟΗΕ του Τέντ Τέρνερ, μεγιστάνα στον κόσμο των ΜΜΕ, το 1997. Μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια, ένα ίδρυμα που διοικείται από τον Γκέητς και την σύζυγό του θα χορηγεί υποτροφίες σε είκοσι χιλιάδες φοιτητές από προβληματικές περιοχές. Ο κ. Γκέητς, πρόεδρος της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Μάικροσοφτ, είναι ο πλουσιώτερος άνθρωπος του κόσμου, με προσωπική περιουσία 90 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.