Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC


 
 

Νεκροί ο Γιάννος Κρανιδιώτης και ο γιος του Νίκος
Νεκροί ο Γιάννος Κρανιδιώτης και ο γιος του Νίκος

(16/09/99, 0800 GMT)

Αδιευκρίνιστα ακόμα τα αίτια του αεροπορικού ατυχήματος που στοίχισε την ζωή του Γιάννου Κρανιδιώτη
Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα.  Οι υπεύθυνοι της κατασκευάστριας εταιρείας του Φάλκον, της  Ντασό, είπαν στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ότι θα περιμένουν να δευκρινιστούν οι συνθήκες για να βγάλουν συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας. Ο Ζεράρ Νταβίντ, υπεύθυνος επικοινωνίας και υποδιευθυντής της εταιρείας, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ασφάλεια των Φάλκον και τόνισε ότι τεχνικοί της εταιρείας του θα συμμετάσχουν στις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Νέα έκρηξη στην Ρωσία
Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε πολυκατοικία της πόλεως Βολγαντόνσκ της Νοτίου Ρωσίας, --έκρηξη που προκλήθηκε, όπως υποστηρίζουν οι αρχές στη Μόσχα, από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα βόμβα που εξερράγη σε πολυκατοικία της Μόσχας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από εκατό άτομα. Για την επίθεση αυτή όπως και για άλλες που είχαν γίνει νωρίτερα οι αρχές έχουν κατηγορήσει τους ακραίους ισλαμιστές της Τσετσενίας, αλλά, όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής του BBC, δεν έχουν κομίσει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ανάμιξή τους σε αυτές τις ενέργειες.

Εν ψυχρώ δολοφονία μέσα σε εκκλησία στο Τέξας
Eνας οπλοφόρος άνοιξε πυρ σε κατάμεστη εκκλησία του Φόρτ Γουορθ του Τέξας με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 7 άτομα και να τραυματισθούν αρκετά άλλα σοβαρά. Oπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο οπλοφόρος, που ήταν ντυμένος στα μαύρα, μπήκε με το τσιγάρο στο στόμα στην εκκλησία κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Στη συνέχεια, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε.

Συνομιλίες Ινδονησίας-Αυστραλίας για το Ανατολικό Τιμόρ
Ενώ συνεχίζονται με μεγαλύτερο ρυθμό οι προετοιμασίες για την αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ, η Αυστραλία (η οποία θα ηγηθεί της δύναμης αυτής) έχει συνομιλίες με την Ινδονησία για τον μελλοντικό ρόλο των στρατευμάτων της Τζακάρτας στην πρώην αυτή πορτογαλική αποικία. Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ δήλωσε πως περιμένει να μειωθεί και μάλιστα με ταχύ ρυθμό η στρατιωτική ανάμιξη της Ινδονησίας στο Ανατολικό Τιμόρ.

Ανακρίθηκε ο Νετανιάχου
Η ισραηλινή ραδιοφωνία μετέδωσε ότι η αστυνομία ανέκρινε επί οκτώ ώρες χωριστά τον πρώην πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και την σύζυγό του σχετικά με τις καταγγελίες για δωροληψίες και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Την Τρίτη είχε συλληφθεί ένας εργολάβος ο οποίος κατηγορείται ότι είχε χρεώσει την κυβέρνηση για την εργασία που είχε κάνει στην ιδιωτική κατοικία του κ. Νετανιάχου. Ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ αρνείται κάθε ανάμιξη σε επιλήψιμες πράξεις.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.