Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Νέα ισχυρή έκρηξη ισοπεδώνει πολυκατοικία στην Μόσχα
Νέα ισχυρή έκρηξη ισοπεδώνει πολυκατοικία στην Μόσχα






(13/09/99, 1800 GMT)

Σαράντα πέντε οι νεκροί από την έκρηξη σε πολυκατοικία της Μόσχας
Ο Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν δήλωσε ότι οι τρομοκράτες έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον του ρωσικού λαού με τις εκρήξεις των τελευταίων ημερών. Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό συνιστά στο κοινό να διατηρεί την ψυχραιμία του. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, δυνατη εκρηξη κατέστεψε οκταόροφη πολυκατοικία στην Μοσχα-- προκειται για δευτερη τετοιου είδους ενέργια σε διάστημα πέντε ημερων. Εως την στιγμή αυτη εχουν ανασυρθει τουλάχιστον 45 νεκροί και συμφωνα με τον ανταποκριτη του BBC οι ελπίδες να ανασυρθουν ζωντανοι απο τα ερειπια, είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Εικάζεται οτι την ευθύνη για τις δυο βομβιστικές ενεργιες στην Μοσχα καθως και σε μια ακομα σε πολυκατοικία στο Νταγκεσταν, εχουν οι ισλαμιστες ανταρτες απο τήν Τσετσενια, ωστόσο ο ηγέτης τους Σαμίλ Μπασάγιεφ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ισχυρός μετασεισμός στη Δυτική Τουρκία
Νέα ισχυρη σεισμική δόνηση επληξε σημερα το μεσημέρι την Δυτική Τουρκία στην Νικομήδεια που ηταν στο επικεντρο του καταστροφικού σειμού της 17ης Αυγούστου. Προκειται για την ισχυροτερη μετασεισμική δονηση, μεταδιδει ο ανταποκριτης του BBC στην Αγκυρα. Τουλαχιστον 9 ατομα εχασαν την ζωη τους και 28 τραυματιστηκαν. Απο τον σεισμο κατέρρευσαν και πολλα κτιρια που είχαν υποστει ζημιες με την προηγούμενη σεισμική δονηση.

Πακέτο βοηθείας της Ε.Ε. προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας
Στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των υπουργων εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης, ο επιτροπος για τις εξωτερικές υποθέσεις Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ είπε στην διάρκεια της συνεδριασης οτι θα επιθυμούσε η Τουρκία να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την διεύρυνση της Κοινότητας που θα πραγματοποιηθουν στα πλαισια της συνοδου κορυφης της Ευρωπαικής Ενωσης τον Δεκέμβριο στο Ελσινκι της Φιλανδιας. Οι υπουργοι Εξωτερικών ενεκριναν επισης διερυμένο πακέτο βοηθειας προς την Τουρκία για την αρωγη των σεισμοπλήκτων.

Διεθνείς πιέσεις για την αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ
Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις για την αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ. Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κοφί Ανάν, δήλωσε ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν και μάλιστα χωρίς να τεθούν όροι από την Ινδονησία. Οι δηλώσεις του έγιναν στην Ν. Υορκη όπου σύντομα πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργο εξωτερικών της Ινδονησίας, Αλι Αλατάς. Εν τω μεταξύ, η Υπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Μέρι Ρόμπινσον, δήλωσε από τη Τζακάρτα, ότι οι ινδονησιακές ένοπλες δυνάμεις έχουν κατά πάσα πιθανότητα εμπλακεί στις βιαιοπραγίες που πραγματοποιήθηκαν στο Ανατολικό Τιμόρ. Ο ανταποκριτης του ΒΒΣ αναφέρει ότι έχει δει ντοκουμέντα και έχει ακούσει ηχητικό υλικό, που καταδεικνύει την εμπλοκή στις βιαιοπραγίες του στρατού και των τοπικών αρχών.
 
Οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν ξανά χωριά στο Νταγκεστάν
Στρατιωτικοι αξιωματούχοι στην Ρωσσια ανέφεραν οτι οι δυνάμεις ασφαλειας στο Νταγκεσταν σαρώνουν κυριολεκτικά τους ισλαμιστες αντάρτες, μετα την επανακατάληψη δυο χωριών τα οποια ηταν στον ελεγχο των ανταρτων. Η νίκη των ρωσικών δυνάμεων επετευχθη μετα απο δυο εβδομάδες αγριων συγκρουσεων με τους ισλαμιστες. Εν τω μεταξυ, στα δυτικά διαμερισματα της δημοκρατιας, οι ισλαμιστες ανταρτες απο τήν Τσετσενία εχουν ανασυσταθει και εισέβαλαν σε ορισμένα χωρια.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.