Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τουρκικά συνεργεία διάσωσης στην Αθήνα.
Τουρκικά συνεργεία διάσωσης στην Αθήνα.

(13/09/99, 0600 GMT)

Την χορήγηση οικονομικής βοήθειας σε Ελλάδα και Τουρκία συζητούν σήμερα οι δεκαπέντε υπουργοί εξωτερικών στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες, συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκτός από το θέμα του Ανατολικού Τιμόρ αναμένεται να συζητηθεί η πιθανή χορήγηση κοινοτικής βοήθειας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό.Ας σημειωθεί ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών των Δεκαπέντε θα συναντηθούν σήμερα και με τον Τούρκο ομόλογό τους Ισμαήλ Τζεμ. Αν και σύμφωνα με ανταποκρίτρια του ΒΒC,  η σημερινή συνάντηση έχει επισήμως ως θέμα της την παροχή βοηθείας στους σεισμοπαθείς, οι υποστηρικτές της Αγκυρας αναμένεται  να προωθήσουν το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαική 'Ένωση ... Εν τω μεταξύ, ο Ελληνας υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου  δηλώνει πως η Ελλάδα θέλει να βοηθήσει την Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης, ενω ο αναπληρωτής υπουργός  εξωτερικων Γιάννος Κρανιδιώτης συνδέει, σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, το Κυπριακό με την τουρκική υποψηφιότητα.

Νέα πολύνεκρη έκρηξη σε πολυκατοικία της Μόσχας
Και νέα μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε πολυκατοικία της Μόσχας, η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατεστράφη από την έκρηξη που έγινε τις πρώτες πρωνινές ώρες η οκταόροφη πολυκατοικία. Ηδη έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον είκοσι νεκροί από τα ερείπεια. Σύμφωνα με ανταποκριτή του ΒΒC ακούστηκαν  φωνές από τα ερείπεια αλλά υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες για την εξευρεση  επιζόντων γιατί η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. Ρώσοι αξιωματούχοι αποδίδουν την έκρηξη σε βόμβα.  Τουλάχιστον ενενήντα άτομα σκοτώθηκαν από  έκρηξη στη Μόσχα και σαράντα από έκρηξη στο Νταγκεστάν την προηγούμενη εβδομάδα. Εικάζεται ότι ισλαμιστές αντάρτες ευθύνονται και για τα τρία αυτά περιστατικά.

Εκκλήσεις προς την Ινδονησία για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμηςγια το Ανατολικό Τιμόρ
Ηγέτες από όλο τον κόσμο απευθύνουν έκκληση στην Ινδονησία να λάβει ταχύτατα τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή της υπόσχεσής της να επιτρέψει την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνετυικής δύναμης στο Ανατολικό Τιμόρ. Μιλώντας στην Νέα Ζηλανδία, ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον είπε ότι το πιο σημαντικο είναι να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες και να προχωρήσει η αποστολή της δύναμης το συντομότερο δυνατό. Στην Νέα Υόρκη, συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να εγκρίνει την δημιουργία της δύναμης. Ο ινδονησιακός στρατός έχει δώσει την έγκρισή του για την απόφαση της Τζακάρτα να επιτρέψει την αναπτυξη της ειρνηνευτικής δύναμης, αλλά προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να λήξει η βία στο Ανατολικό Τιμόρ.

Νέα εκλογική ήττα για τους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες
Στην Γερμανία, μεγάλες απώλειες υπέστη το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Καγκελλαρίου Σρέντερ, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σε τοπικές εκλογές.  Σύφμωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στο Βερολίνο, τα αποτελέσματα θα καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολη για τον κ Σρέντερ την επίτευξη κοινοβουλετικής έγκρισης για το πρόγραμμα λιτότητάς του.

Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το Μεσανατολικό
Το Ισραήλ και οι Παλαιστινιακές αρχές ξεκινούν νέο γύρο διαπραγματεύσεων σήμερα, με σκοπό την επίτευξη τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας και την επίσημη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Αναμένεται να συζήτηθεί το θέμα της Ιερουσαλήμ, τα σύνορα μεταξύ των ιρσραηλινών και παλαιστινιακών περιοχών και το μέλλον των εβραίων εποίκων της δυτικής όχθης.

Συνέδριο για το ΕΙΤΖ στην Αφρική
Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται το διεθνές συνέδριο για το ΕΙΤΖ στην Αφρική που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Ζάμπια Λουσάκα.  Σύμφωνα με τα Ηνωμένα 'Εθνη δώδεκα εκατομμύρια Αφρικανοί έχουν ήδη χάσει την ζωή τους από τον ιό.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.