Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στα πάρκα της πόλης κατέφυγαν πολλοί Αθηναίοι
Στα πάρκα της πόλης κατέφυγαν πολλοί Αθηναίοι

(08/09/99, 1000 GMT)
 
 

Τουλάχιστον 40 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Αθήνα

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν την προσπάθεια να απεγκλωβίσουν άτομα παγιδευμένα κάτω απο ερείπια σπιτιών. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας που επλήγησαν και περισσότερο. Οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό είναι τουλάχιστον 40 ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι. Αρκετά εργσοτάσια κατέρρευσαν και σε ένα από αυτά έχουν παγιδευτεί περίπου 30 εργαζόμενοι.  Κατά τη διάρκεια της νύχτας ανασύρθηκαν από τα ερείπια περί τα 50 άτομα, αλλά πολλοί άλλοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι. Παρατηρήθηκαν περίπου πεντακόσιες μετα-σεισμικές δονήσεις και πολλοί Αθηναίοι πέρασαν τη νύχτα στα πάρκα της πόλης και στις παραλίες της Αττικής. Χιλιάδες άλλοι έφυγαν στην επαρχία.  Μεταξύ των πρώτων ξένων σωστικών συνεργείων που έσπευσαν σε βοήθεια ήταν και ομάδες δι΄λασωσης από την Τουρκία.   

Για πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Νομαρχία Αθηνών στα τηλέφωνα 00-301-6983896/7 και 00-301-6983720
 

Η Ινδονησία απορρίπτει την ανάπτυξη δυνάμεων του ΟΗΕ στο Ανατολικό Τιμόρ
Ενώ στο Ανατολικό Τιμόρ οι παραστρατιωτικοί που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία εξακολουθούν να επιδίδονται σε πρωτοφανείς πράξεις βίας, ομάδα πρέσβεων των Ηνωμένων Εθνών φθάνει εντός ολίγου στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με σκοπό να πιέσει τις αρχές να λάβουν μέτρα για την αποκατάσταση της έννομης τάξης στην επαρχία. Οι ΗΠΑ κάλεσαν, μαζί με άλλες δυτικές χώρες, την κυβέρνηση της Ινδονησίας να δώσει την συγκατάθεση της στην αποστολή διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Τιμόρ, αφού είναι προφανές οτι η κυβέρνηση στην Τζακάρτα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για νά σταματήσει το λουτρό αίματος που επιδίδονται οι παραστρατιωτικοί. Αλλά ο ινδονήσιος πρόεδρος Χαμπίμπι, που διέταξε χθες την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην επαρχία, είναι ανένδοτος στην ιδέα ανάπτυξης ξένης δύναμης στο νησί.

Την άμεση πάταξη της εξέγερσης στο Νταγκεστάν ζητεί ο Μπορίς Γιέλτσιν
Ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γιέλτσιν ζήτησε απο τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας να πατάξει οριστικά την δράση των Ισλαμιστών ανταρτών στο Νταγκεστάν. Ο κύριος Γιέλτσιν, ο οποίος προήδρευσε ειδικής συνεδρίασης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, χαρακτήρησε ως δολοφόνους και συμμορίτες τους αντάρτες, ενώ νωρίτερα επέρριψε ευθύνες στο Ρωσικό στρατό  που επέτρεψε, οπως είπε, στους αντάρτες να  εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση κατά των Ρωσικών στρατευμάτων.

Βομβιστική επίθεση κατά Σερβικής εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο, εκπρόσωποι της ειρηνευτικής δύναμης Κ-ΦΟΡ δήλωσαν ότι άγνωστοι παραμένουν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης κατά Σερβικού παρεκκλησιού σε σχολείο της πόλης Πρίζρεν. Οι βομβιστές κατέστρεψαν το παρεκκλήσι χρησιμοποιόντας πέντε αντι-αρματικές νάρκες το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Σε άλλο επεισόδιο χθες, ένας Γάλλος στρατιώτης τραυματίσθηκε απο πυροβολισμό ατόμου που προσπαθούσε να πυρπολήσει εκκλησία στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου.

Μεξικανική πρωτοβουλία για διάλογο με τους Ζαπατίστας
Η Μεξικανική κυβέρνηση ανέλαβε νέα πρωτοβουλία για τον τερματισμό της μακροχρόνιας σύγκρουσης με τους αντάρτες  Ζαπατίστας στην επαρχία Τσιάπας του Μεξικού. Ο υπουργός εσωτερικών ανακοίνωσε τη πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει και πάλι διάλογο με τους αντάρτες μετα απο διακοπή τριών ετών, να διευρυνει τα δικαιώματα των Ινδιάνων και να διερευνήσει υποθέσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.