Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Mεγάλες οι ζημίες από τον ισχυρό σεισμό στην Αθήνα
Mεγάλες οι ζημίες από τον ισχυρό σεισμό στην Αθήνα

(07/09/99, 1930 GMT)
 
 
Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Αθήνα
Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Αθήνα στις 3 το μεσημέρι, τοπική ώρα. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βορείως της Αθήνας. Οι δονήσεις διήρκεσαν περίπου 10 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ πάνω από 100 αγνοούνται.Δεκάδες είναι οι τραυματίες και εκείνοι που βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από κτίρια που κατέρρευσαν. Πολλά κτίρια κατέρρευσαν, ενώ άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημίες. Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία τα μνημεία της χώρας δεν υπέστησαν ζημίες. Το πρακτορείο Agence France Press μεταδίδει ότι περίπου 70 άτομα βρίσκονται παγιδευμένα σε ένα εργοστάσιο στο Τατόι, βορειοδυτικά της Αθήνας. Το Associated Press μεταδίδει ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στο Μενίδι. Ο σεισμός έγινε αισθητός στα παράλια της Μικράς Ασίας.
Για πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Νομαρχία Αθηνών στα τηλέφωνα 00-301-6983896/7 και 00-301-6983720
 

 
 

Την άμεση πάταξη της εξέγερσης στο Νταγκεστάν ζητεί ο Μπορίς Γιέλτσιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Μπορίς Γιέλτσιν, ζήτησε από τη στρατιωτική του ηγεσία να λάβει άμεσα μέτρα για να παταχθεί η εξέγερση των ισλαμιστών στο Νταγκεστάν, τους οποίους και αποκάλεσε αντάρτες και δολοφόνους. Ο Μπορίς Γιέλτσιν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τους στρατιωτικούς γιά αδιαφορία και υποστήριξε ότι η βομβιστική επίθεση του περασμένου Σαββάτου σε πολυκατοικία στρατιωτικών στο Μπιουνάκς ήταν αποτέλεσμα της αδιαφορίας των δυνάμεων ασφαλείας. Σήμερα συνεδρίασε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας γιά να εξετάσει την κατάσταση στο Νταγκεστάν. Μέχρι στιγμής πάντως, επισημαίνει ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι , η Μόσχα απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξει τα πράγματα. Εκπρόσωπος του στρατού παραδέχθηκε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν εδραιώσει τις θέσεις τους σε έξι χωριά κοντά στα σύνορα με την Τσετσενία.

Συνεχίζονται οι λεηλασίες στο Ανατολικό Τιμόρ
Στο Ανατολικό Τιμόρ, παραστρατιωτικοί συνεχίζουν τις λεηλασίες και τους εμπρησμούς, παρά την επιβολή στρατιωτικού νόμου και απαγόρευσης της κυκλοφορίας από την κυβέρνηση της Ινδονησίας. Ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή, Ιαν Μάρτιν, λέει πως ο ινδονησιακός στρατός δεν έκανε καμμία προσπάθεια να σταματήσει τις ένοπλες συμμορίες καθώς έδιωχναν τον κόσμο από την πόλη. Στα γραφεια του ΟΗΕ όπου έχουν καταφύγει περί τα 1500 ατομα, κατέφυγαν και άλλοι πρόσφυγες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την πρωτεύουσα Ντίλι, το κέντρο της πόλης είναι ερειπωμένο και στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο οι ένοπλες συμμορίες και ο ινδονησιακος στρατος.

Συζητήσεις για τη δημιουργία αστυνομικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είχαν συνομιλίες με την ηγεσία των Κοσσοβάρων ανταρτών του Απελευθερωτικου Στρατου για να συζητήσουν την δημιουργία μιας αστυνομικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, που όπως είπαν θα αποτελείται από 3.000 ένοπλους αστυνομικούς. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα την χαρακτήρισε πολιτική δύναμη με ανθρωπιστικό χαρακτήρα, την οποία θα επανδρώσουν Κοσσοβάροι αντάρτες.

Στοιχεία για την αλβανική μαφία στον βρετανικό Τύπο
Η αλβανική Μαφία έχει βάλει στο στόχαστρο τη Βρετανία, --αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Guardian, στηριζόμενη σε στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας και οι οποίες, όπως είναι φυσικό, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η παράνομη μετανάστευση και το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών είναι οι κυριότερες δραστηριότητες που αναπτύσσει η αλβανική Μαφία η οποία, όπως λέει η Γκάρντιαν, έχει ήδη πατήσει το πόδι της (!) στη Γερμανία, στην Ελβετία, στην Ελλάδα και την Ιταλία. Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας επισημαίνουν μάλιστα πόση δύναμη έχουν οι Αλβανοί εγκληματίες οι οποίοι κατάφεραν, λέει, μέσα σε δύο χρόνια να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Μιλάνο, --παραμερίζοντας δηλαδή τις οικογένειες της ιταλικής Μαφίας.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.