Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σεισμική δόνηση στην Αθήνα
Σεισμική δόνηση στην Αθήνα

(07/09/99, 1330 GMT)

Σεισμός πλήττει την Αθήνα
Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ -κατά τις πρώτες εκτιμήσεις- έπληξε την Αθήνα στις 3 το μεσημέρι, τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός προξένησε μόνον υλικές ζημιές.Χιλιάδες κόσμος βγήκε στους δρόμους ενώ το κέντρο Πρώτων Βοηθειών δέχτηκε αρκετές κλήσεις για περιστατικά μικροτραυματισμών. Το επίκεντρο του σεισμού φαίνεται πως ήταν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βόρεια της Αθήνας.

Συνεχίζεται η βία στο Ανατολικό Τιμόρ παρά την επιβολή στρατιωτικού νόμου
Οι φιλο-ινδονησιακές παραστρατιωτικές ομάδες συνεχίζουν τις επιθέσεις στο Ανατολικό Τιμόρ παρά την επιβολή στρατιωτικού νόμου από την κυβέρνηση της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την πρωτεύουσα Ντίλι οι ένοπλες συμμορίες εξακολουθούν να πυρπολούν και να λεηλατούν κτίρια και να συλλαμβάνουν πολίτες. Το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών που παραμένει στην πόλη λέει ότι παντού ολόγυρα τους συνεχίζονται οι πυροβολισμοί. Οπως λένε, οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην πόλη Μποκάου στα ανατολικά, δέχτηκαν παρατεταμένα πυρά από ενόπλους και εκκενώθηκαν. Η επιβολή του στρατιωτικού νόμου έρχεται μετά από μια εβδομάδα κύματος βίας που έχουν εξαπολύσει παραστρατιωτικές οργανώσεις που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ. Κατά πληροφορίες εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες έχουν υποχρεωθεί από τους παραστρατιωτικούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, και έχουν οδηγηθεί σε άγνωστες περιοχές.

Δριμεία κριτική Γέλτσιν κατά στρατιωτικών για την κατάσταση στο Νταγκεστάν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν σε συνομιλιες που είχε με τον πρωθυπουργό του Βλαντιμίρ Πούτιν πριν την σύνοδο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, επέκρινε δριμύτατα τους στρατιωτικούς του επειδή δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τις επιθέσεις των ισλαμιστών ανταρτών στην δημοκρατία του  Νταγκεστάν. Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι μόνον η απροσεξία των στρατιωτικών  μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι αντάρτες κατάφεραν να καταλάβουν ολόκληρη περιοχή στο Νταγκεστάν και να βομβαρδίσουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σκοτώνοντας πάνω από 60 ατομα. Στο μεταξυ οι ρωσικές αρχές λένε οτι συνέλαβαν έναν ύποπτο σχετικά με την βομβιστική αυτή επίθεση.

ΝΑΤΟ και αλβανοί αντάρτες συζητούν την δημιουργία αστυνομικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είχαν συνομιλίες με την ηγεσία του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου για την δημιουργία μιας αστυνομικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, που όπως είπαν θα αποτελείται από 3.000 ένοπλους αστυνομικούς. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα την χαρακτήρισε πολιτική δύναμη με ανθρωπιστικό χαρακτήρα, στην οποία, όπως είπε, θα στρατολογηθούν μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού. Η πρόταση για την δημιουργια της αστυνομικης δυναμης θα πρέπει να εγκριθει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.  Η Ρωσία όμως έχει εκφράσει επιφυλάξεις και λέει πως προτίθεται να αντιταχθεί σε οιαδήποτε πρόταση θα διατηρεί ανέπαφη την δομή του Απελευθερωτικού Στρατού.

Συνάντηση υπουργών εξωτερικών Αρμενίας, Ιράν και Ελλάδας
Οι υπουργοί εξωτερικών της Αρμενίας, του Ιράν και της Ελλάδας συναντώνται σήμερα στην πρωτεύουσα της Αρμενιας, Γερεβάν, για να συζητήσουν την συνεργασία τους στους τομείς ενέργειας, βιομηχανίας, μεταφοτών και τουρισμού. Αρμένιος επίσημος είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ιράν στην Αρμενία και ενδεχομένως στην Ελλάδα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.