Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Χιλιάδες άνθρωποι εκγαταλείπουν την πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ Ντίλι
Χιλιάδες άνθρωποι εκγαταλείπουν την πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ Ντίλι

(06/09/99, 1830 GMT)

Χιλιάδες άτομα εγκαταλείπουν την πρωτευουσα του Ανατολικού Τιμόρ Ντίλι
Παραστρατιωτικές ομάδες που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία έχουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θέσει υπό τον έλεγχό τους το αρχηγείο του Ερυθρού Σταυρού και την οικία του βραβευμενου με Νομπέλ ειρήνης, αρχιεπισκόπου Κάρλος Μπέλο. Στα δύο αυτά κτίρια είχαν βρει καταφύγιο χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Τα Ηνωμένα Εθνη κατηγορούν τον Ινδονησιακό στρατό ότι συνεργάζεται με οπλισμένους μαχητές που συγκεντρώνουν ομαδικά πολίτες και τους εξαναγκάζουν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Εν τω μεταξύ, η Πορτογαλία θεωρεί την Ινδονησία υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τονιζει πως θα πρέπει να σταλεί στο Ανατολικό Τιμόρ διεθνής ειρηνευτική δύναμη.

Σύλληψη εργολάβου στην Τουρκία
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν εργολάβο, η εταιρεία του οποίου είχε χτίσει ορισμένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν μετά τον καταστροφικό σεισμό στη χώρα, τον περασμένο μήνα. Ο εργολάβος Βελί Γκοτσέρ, ο οποίος κρυβόταν μετά το σεισμό, ανακρίνεται στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να διερευνηθούν οι αιτίες που προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων ατόμων. Σε ορισμένα από τα ερείπια των κτιρίων βρέθηκαν κοχύλια και σκουπίδια, τα οποία προφανώς είχαν χρησιμοποιηθεί ως κατασκευαστικά υλικά. Αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, οι εργολάβοι της χώρας βρίσκονταν στο στόχαστρο της κοινής γνώμης, ενώ κατηγορήθηκαν επίσης ότι είχαν δωροδοκήσει αξιωματούχους, προκειμένου να μην λαμβάνουν υπόψιν τους κανονισμούς ασφαλείας.

Νέο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ο σεισμός στην Τουρκία δημιούργησε ένα νέο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε ο Ελλληνας υπουργός Εξωτερικων Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της κοινότητας στην Φινλανδία, και προσέθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιτρέψει τις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση μεταδίδει το πρακτορείο Ασσοσιέιτεντ Πρες. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον τουρκο ομόλογό του Ισμαίλ Τσεμ αλλά επισήμανε σύμφωνα με το πρακτορείο ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν να διανύσουν μακρύ δρόμο μέχρι την επίλυση όλων των διαφορών τους.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Νταγκεστάν
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Νταγκεστάν, οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση εναντίον των ισλαμιστών αυτονομιστών ανταρτών. Σε ένα χωριό οι ανταρτες  πολιορκούν το αρχηγείο της αστυνομίας. Σύμφωνα με τους ρώσους αξιωματούχους οι δυνάμεις τους, με την υποστηριξη τεθωρακισμένων  οχημάτων επικεντρώνουν την επίθεσή τους στις θέσεις των ανταρτών στα ορεινά του Νταγκεστάν. Εν τω μεταξύ τους σαράντα έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών, θυμάτων βομβιστικής επίθεσης εναντίον κτιρίου που στεγάζει οικογένειες στρατιωτικών  στην πόλη Μπογινασκ.

Τρεις Σέρβοι νεκροί από πυρά ρώσων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο
Εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσυφοπέδιο ανακοίνωσε ότι Ρώσοι στρατιωτες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης σκότωσαν τρεις Σέρβους προσπαθώντας σταματήσουν μία επίθεση εναντίον Αλβανών. Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνων  για το Κοσσυφοπέδιο Μπερνάρ Κουσνέρ είπε ότι κάποιοι Σέρβοι μπορεί προσωρινά να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές όπου θα αποτελούν την πλειοψηφία, έτσι ώστε να τους παρέχεται μεγαλύτερη προστασία από τις επιθέσεις αλβανόφώνων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.