Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Ανατολικό Τιμόρ
Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Ανατολικό Τιμόρ

(03/09/99, 0600 GMT)

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Ανατολικό Τιμόρ
Τα Ηνωμένα Εθνη λένε πως η κατάσταση στο Ανατολικό Τιμορ επιδεινώνεται, καθώς φιλο-ινδονησιακές παραστρατιωτικές ομάδες ελέγχουν πλέον αρκετές πόλεις και περιοχές. Επίσημοι στην πρωτεύουσα, Ντίλι, λένε οτι οι ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες προκαλούν χάος στην πόλη Μαλιάνα στα δυτικά, όπου δύο υπάλληλοι του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί και πέντε άλλοι είναι αγνοούμενοι. Οπως λένε τα Ηνωμένα Εθνη, πάνω απο 2 χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη Σουάι εκδιώχθηκαν απο τα σπίτια τους και έχουν καταφύγει σε μια εκκλησία. Υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για πυροβολισμούς στην περιοχή του αεροδορμίου στο Ντίλι, ενω στην πόλη Λίκισα, περί τα 30 σπίτια έχουν πυρποληθεί. Παρ'ολα αυτά,  τα Ηνωμένα Εθνη λένε πως συνεχίζουν την καταμέτρηση των ψήφων απο το δημοψήφισμα της περασμένης Δευτέρας στο οποίο αναμένεται να υπερισχύσουν οι οπαδοί της ανεξαρτησίας του Ανατολικού Τιμόρ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός χαιρετίζει την βελτίωση των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ χαιρέτισε, με χθεσινές του δηλώσεις, την βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος-Τουρκίας, υπογραμμίζοντας οτι οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης του. Ο κύριος Ετσεβίτ επεσημανε την σημασία που έχει για την διατήρηση του καλού κλίματος, ο ελληνοτουρκικός διάλογος που βρίσκεται σε εξέλιξη και χαρακτήρισε καταλυτικό γεγονός για την βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις των δυο χωρών, την θερμή ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία.

Σε τεντωμένο σκοινί η επικύρωση της συνθήκης Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Ακαρπες ηταν οι συνομιλίες της αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπραιτ και του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχουντ Μπάρακ, σχετικά με την επικύρωση της ειρηνευτικής συνθήκης του Γουάη. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη απο το γραφείο του κυρίου Μπάρακ αναφέρεται οτι το Ισραήλ εξακολουθεί να αναμένει τις απαντήσεις των Παλαιστινίων επι κάποιων προτάσεων.

Ευθύνες στον ΟΗΕ επιρίπτει η Κυπριακή κυβέρνηση
Η κυπριακή κυβέρνηση επέριψε εμμέσως ευθύνες στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αννάν, για την δολοφονία του ελληνοκυπρίου εγκλωβισμένου στα κατεχόμενα, Στέλιου Χάρπα.  Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς καταδίκασε με σκληρά λόγια την εγκληματική ενέργεια, επισημαίνοντας όμως οτι αυτή δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.