Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Τουρκία πρεσβεύει ότι η κοινοτική χρηματοδότηση δεν πρέπει να αφορά μόνο τις σεισμόπληκτες περιοχές
Η Τουρκία πρεσβεύει ότι η κοινοτική χρηματοδότηση δεν πρέπει να αφορά μόνο τις σεισμόπληκτες περιοχές

(02/09/99, 0630 GMT)

Η Τουρκία χαιρετίζει την άρση του ελληνικού βέτο
Η Τουρκία χαιρέτισε τις ενέργειες της Ελλάδας για άρση του βέτο στην κοινοτική χρηματοδότησή της, προειδοποιώντας όμως παράλληλα την Ευρωπαική Ενωση, ότι αν δεν γίνει δεκτή ως υποψήφια προς ένταξη χώρα κατά την ερχόμενη σύνοδο κορυφής της κοινότητας, τον Δεκέμβριο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, πιθανόν να μην υποβάλει ξανά αίτηση προς ένταξη.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Οι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες τους, λίγες ώρες πριν την υπογραφή συμφωνίας για την εφαρμογή της συνθήκης Γουάι, χωρίς να έχουν επιλύσει το βασικό πρόβλημα που τους διχάζει, δηλαδή την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματευτές κατέληξαν σε αποφάσεις για άλλα σημαντικά θέματα, όπως την απομάκρυνση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δυτική Οχθη και το χρονικό περιθώριο που θα δοθεί για την τελική υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας.

Εκρυθμη η κατάσταση στο Ανατολικό Τιμόρ
Στα πρόθυρα της αναρχίας βρίσκεται το Ανατολικό Τιμόρ, ξαθώς παραστρατιωτικές ομάδας, που στηρίζονται από την Ινδονησία, έχουν εξαπολύσει εκστρατεία βίας σε ολόκληρη την επαρχία με στόχο την αποτροπή της ανεξαρτητοποίησης, μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνεκλήθη εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση, επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση της Ινδονησίας και την κάλεσε να λάβει αμέσως μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τα χθεσινά βίαια επεισόδια.

Το ΠΚΚ υπόσχεται να τηρήσει τους όρους της εκεχειρίας
Στέλεχος του ΠΚΚ ανακοίνωσε ότι οι Κούρδοι αντάρτες δεν πρόκειται στο μέλλον να ασκήσουν ένοπλη βία εναντίον του τουρκικού κράτους. Στη δήλωσή του, που μεταδόθηκε σε κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Οσμάν Οτσαλάν, αδελφός του ηγέτη του ΠΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αναφέρει ότι το ΠΚΚ υπόσχεται να τηρήσει τους όρους της εκεχειρίας.

Εκτόξευση πυραύλων από τους αντάρτες της Χεζμπολάχ
Οι αντάρτες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο δηλώνουν ότι εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον του βορείου Ισραήλ. Ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραήλ μεταδίδει ότι δεν σημειώθηκαν καταστροφές, αλλά παρ' όλα αυτά τα ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη αντεπιτέθηκαν σε περιοχές στο Λίβανο, για τις οποίες υπήρχαν υποψίες ότι ήταν βάσεις της Χεζμπολάχ.

Σύλληψη στη Ρωσία για την έκρηξη βόμβας κοντά στο Κρεμλίνο
Σύμφωνα με πληροφορίες η ρωσική αστυνομία συνέλαβε κάποιον, που θεωρείται ότι σχετίζεται με την έκρηξη βόμβας σε υπόγειο εμπορικό κέντρο κοντά στο Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκαν σαράντα ένα άτομα. Ραδιόφωνο της Μόσχας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον Ντμίτρι Πιμενόβ, ηγέτη μιας εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Περιοδεία του προέδρου της Κίνας, Ζιάνγκ Ζεμίν
Ο πρόεδρος της Κίνας, Ζιάνγκ Ζεμίν, πρόκειται να φθάσει σύντομα στην Ταϊλάνδη, στο πλαίσιο περιοδείας. Οι συνομιλίες του θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες των ασιατικών χωρών να αντιμετωπίσουν την πρόσφατη οικονομική κρίση, αλλά και οι εντάσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ταϊβάν. Μετά την Ταϊλάνδη, ο πρόεδρος της Κίνας θα επισκεφθεί την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου θα συνομιλήσει και με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, στην πρώτη τους συνάντηση μετά τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας από το ΝΑΤΟ, τον Μάιο στο Βελιγράδι.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.