Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η χρηματοδότηση της Τουρκίας μετά τον σεισμό συζητείται στο Λονδίνο
Η χρηματοδότηση της Τουρκίας μετά τον σεισμό συζητείται στο Λονδίνο





(01/09/99, 1600 GMT)

Διαβουλεύσεις στο Λονδίνο για την χρηματοδότηση της Τουρκίας
Στο Λονδίνο βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ για να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Βρετανίας. Στη συνάντηση που θα έχει με τον επικεφαλής της Βρετανικής διπλωματίας Ρόμπιν Κουκ αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συζητήσει το αίτημα της Τουρκίας να γίνει υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα, τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για την κάλυψη των ζημιών από τον σεισμό και την πιθανότητα άρσης του ελληνικού βέτο για την χρηματοδότηση της Τουρκίας.
Με τον κ.Κουκ συναντήθηκε χθες στο Λονδίνο ο αναπληρωτης υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης. Μετά από την συνάντηση, ο κ.Κρανιδιώτης είπε ότι  η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να δώσει το πράσινο φως για την χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εφόσον τα κονδύλια διατεθούν για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων.

Ξεφεύγει από τον έλεγχο η κατάσταση στο Ανατολικό Τιμόρ
Αναρχία επικρατεί στο Ανατολικό Τιμόρ δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει το μέλλον της περιοχής. Ένοπλες ομάδες που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ επιτέθηκαν στα γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην πρωτεύουσα Ντίλι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι αντάρτες, που έφεραν βαρύ οπλισμό, χτύπησαν πολλούς πολίτες, ανάμεσά τους και ξένους δημοσιογράφους. Πάντως, η Ινδονησιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών είναι ασφαλές, όμως επιβεβαίωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην διάρκεια της επίθεσης.

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Αργεντινή
Επιβατικό αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 737 συνετρίβη στην Αργεντινή την ώρα που απογειωνόταν από κεντρικό αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες. Στο αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 90 άτομα και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 69 έχουν χάσει την ζωή τους. Κάποιοι επιβάτες κατάφεραν να σωθούν, ανάμεσά τους - σύμφωνα με πληροφορίες - ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους.

Διεκόπησαν οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Το Ισραήλ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Παλαιστινίους δίνοντας τελεσίγραφο λίγων ωρών στην παλαιστινιακή ηγεσία να δεχθεί τις προτάσεις του. Ο βασικός λόγος της διακοπής των συνομιλιών, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι το ζήτημα των Παλαιστινίων που κρατούνται από τις Ισραηλινές αρχές - θέμα που, όπως φαίνεται, εξακολουθεί να διχάζει τις δύο πλευρές. Η διακοπή των συνομιλιών έγινε μία ημέρα πριν από την υπογραφή της συνθήκης στην οποία συμφώνησαν οι δύο πλευρές πρόσφατα.

Εξήντα χρόνια από την έναρξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου
Συμπληρώνονται σήμερα 60 χρόνια από την έναρξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ο Πολωνός πρόεδρος Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχανς Ράου στα σύνορα των δύο χωρών σε μια εκδήλωση μνήμης για την εισβολή των ναζί στην Πολωνία - γεγονός το οποίο σηματοδότησε την έναρξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.