Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Ελλάδα ενδέχεται να επιτρέψει την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας για την βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς
Η Ελλάδα ενδέχεται να επιτρέψει την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας για την βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς

(01/09/99, 0930GMT)

Η Ελλάδα έτοιμη να άρει τις αντιρρήσεις για την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας
Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να δώσει το πράσινο φως για την χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση εφ' όσον τα κονδύλια διατεθούν για την ανακούφιση των σεισμοπαθων, δήλωσε χθες στο Λονδίνο ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον βρετανό υπουργό εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ. Οι κύριοι Κρανιδιώτης και Κουκ αναφερόμενοι στο κυπριακό είπαν ότι υποστηρίζουν την έναρξη δικοινοτικού διαλόγου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε εξ άλλου οτι η Βρετανία έχει έντονο ενδιαφέρον για τις επερχόμενες συνομιλίες και ότι θα εργαστεί σκληρά για την επιτυχία τους με τρόπο που να εξασφαλίζεται το ενιαίο του νησιού και μια ενιαία διεθνής προσωπικότητα.

Απειλείται ο νόμος και η τάξη στο Ανατολικό Τιμόρ
Ενοπλες ομάδες που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ έχουν καταλάβει και πάλι τους δρόμους της πρωτεύουσας Ντίλι καθώς  συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της πρώην πορτογαλικής αυτής αποικίας την οποία έχει προσαρτήσει η Ινδονησία. Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν αρχίσει να αποσύρουν τους παρατηρητές τους από την περιοχή και αναπτύσσουν δυνάμεις αόπλων αστυνομικών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων. Ενοπλοι πυροβόλησαν κατά πληροφορίες εναντίον διαδηλωτών που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ, κοντά στο κτίριο του ΟΗΕ στο Ντίλι. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ εξέφρασε την απογοήτευση του για την αποτυχία της Ινδονησιακης αστυνομίας να επιβάλλει την τάξη, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πορτογαλία εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις.

Νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στην Αργεντινή
Επιβατικό αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ-737 συνετρίβη στην Αργεντινή την ώρα που απογειωνόταν από κεντρικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπουένος Αϊρες. Στο αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 90 ατομα και τουλάχιστον 69 έχουν σκοτωθεί. Κατά πληρφορίες ο πιλότος είπε στον πύργο ελέγχου, δευτερόλπετα πριν το συστύχημα ότι μια μηχανή είχε πάρει φωτιά. Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως το αεροσκάφος υψώθηκε λιγότερο από ένα μέτρο από το έδαφος και στην συνέχεια ξεφυγε από τον διάδρομο απογείωσης, διέσχισε κεντρικό δρομο που περνά εξω από την περίμετρο του αεροδρομίου και συνετρίβη σε ένα γήπεδο γκολφ, παραδιδομενο στις φλογες.

Ερευνες για την έκρηξη βόμβας στην Μόσχα
Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ερευνούν την χθεσινή έκρηξη βόμβας σε υπόγειο εμπορικό κέντρο κοντά στο Κρεμλίνο, από την οποία τραυματίστηκαν 40 ατομα, ανάμεσα τους και αρκετά παιδιά. Ο δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λιουζκόφ χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική πράξη. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επιθεσης αλλά τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης λένε πως ίσως αυτή συνδέεται με τις συγκρούσεις με τους ισλαμιστές αντάρτες στον Καύκασο ή  με τις πολιτικές διαμάχες στην Μόσχα.

Διαψεύδει η Ρωσία τις καταγγελίες για διαφθορά
Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανώφ απέρριψε τις καταγγελιες πως η Ρωσία ενέχεται σε σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο κύριος Ιβανώφ παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς αλλά είπε ότι δεν  επιτρέψει στην Δύση να αμαυρώσει την Ρωσία με ανυπόστατες κατηγορίες. Το αμερικανικό FBI ερευνά καταγγελίες πως η ρωσική μαφία υπεξαίρεσε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολλάρια από την διεθνή βοήθεια προς την Ρωσία ξεπλένοντας τα χρήματα μέσω αμερικανικών τραπεζών.

Δριμύτατη επίθεση Χέηγκ κατά Μπλερ για την Βόρειο Ιρλανδία
Ο αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος της αντιπολίτευσης στην Βρετανία, Γουίλιαμ Χέηγκ, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Τόνυ Μπλερ σχετικά με τους χειρισμούς του στο Βορειοϊρλανδικό καταγγέλοντας τον πως πρόδωσε τον λαό του. Ο κύριος Χέηγκ καταδίκασε την απραξία όπως είπε του κυρίου Μπλερ έναντι της συνεχιζομένης βίας του ΙΡΑ και ζήτησε να σταματήσει αμέσως η αποφυλάκιση μελών παραστρατιωτικών οργανώσεων.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.