Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Χάος επικρατεί στο Ανατολικό Τιμόρ μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα
Χάος επικρατεί στο Ανατολικό Τιμόρ μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα

(31/08/99, GTM 1930)

Έτοιμη η Ελλάδα να άρει τις αντιρρήσεις της για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας δηλώνει ο Γιάννος Κρανιδιώτης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης δήλωσε στο Λονδίνο, σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τις συνομιλίες του με το βρετανό υπουργό εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ ότι η Ελλάδα ειναι έτοιμη να άρει τις αντιρρήσεις της για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον τα κονδύλια διατεθούν μονο για την ανακουφιση των σεισμόπληκτων. Στις συνομιλίες των κυρίων Κρανιδιώτη και Κουκ συζητήθηκε και το κυπριακό . Μάλιστα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, σημειώνει σε δήλωση του, που ακολούθησε την συνάντηση, οτι η Βρετανία έχει έντονο ενδιαφέρον για τις επερχόμενες συνομιλίες και ότι θα εργαστεί σκληρά για την επιτυχία τους με τρόπο που να εξασφαλίζεται το ενιαίο του νησιού και μια ενιαία διεθνής προσωπικότητα.

Η γαλλική πολιτική ηγεσία στηρίζει την απεμπλοκή του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου για την Τουρκία
Την πλήρη συμπαράσταση της προς την Τουρκία και την έντονη επιθυμία της για να απεμπλακεί το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο εξέφρασε σύσωμη η γαλλική πολιτική ηγεσία προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τσέμ, ο οποίος είχε σήμερα επίσημες επαφές στο Παρίσι. Αύριο ο κύριος Τσέμ φθάνει στο Λονδίνο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Νέος σεισμός με έναν νεκρό στην Τουρκία
΄Ενας νεκρός και πολλοί τραυματίες είναι ο νέος τραγικός απολογισμός στην Τουρκία μετά τον καινούριο σεισμό μεγέθους 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την χώρα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν και πάλι η Νικομήδεια, όπου είχε χτυπήσει ο Εγκέλαδος πριν από δύο εβδομάδες, όμως ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη.

Επεισόδια στο Ανατολικό Τιμόρ
Χάος επικρατεί στο Ανατολικό Τιμόρ, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επέκταση του καθεστώτος αυτονομίας της περιοχής. Οι παραστρατιωτικές ομάδες, που αντιτίθενται στην προοπτική της ανεξαρτησίας και στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση της Τζακάρτα, κρατούσαν για ώρες ομήρους περισσότερους από 150 διεθνείς παρατηρητές και υπαλλήλους των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι μετέφεραν τις κάλπες στην πρωτεύουσα Ντίλι προκειμένου να αρχίσει η τελική καταμέτρηση των ψήφων. Οι στρατιωτικές ομάδες έβαλαν φωτιά σε πολλά σπίτια, απέκλεισαν πολλές κομβικές οδικές αρτηρίες και κατέλαβαν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ντίλι. Από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών έγινε γνωστό ότι ένα μέλος του προσωπικού του σκοτώθηκε και δύο αγνοούνται.

Αποζημίωση στην Κίνα για τον βομβαρδισμό της πρεσβείας της
Η Κίνα αποδέχθηκε προσφορά ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για τον βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ τον Μάιο, όπως ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πάντως, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι ο βομβαρδισμός της κινεζικής πρεσβείας έγινε από λάθος.

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας
Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, που σκοτώθηκε στο Παρίσι με τον φίλο της Ντόντι Αλ Φαγέντ, και ο πατέρας του τελευταίου Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει την έρευνα για να βρει ποιοί σκότωσαν το παιδί του. Ο δικηγόρος του κ. Αλ Φαγέντ είπε στο BBC ότι το θέμα θα πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας εάν οι κατηγορίες εναντίον των φωτορεπόρτερ, που κυνηγούσαν το ζευγάρι, μπουν τελικά στο αρχείο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.