Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ολοκληρώνει την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ
Ολοκληρώνει την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ


Δηλώσεις Χόλμπρουκ υπέρ της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο
Ο νέος μόνιμος αντιπρόσωπος της Αμερικής στον ΟΗΕ και αρχιτέκτονας των ειρηνευτικών συμφωνιών για τη Βοσνία Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, που ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο μεταβαίνοντας στις Σερβικές περιοχές της Πρίστινα, υπερασπίστηκε σήμερα τις ειρηνευτικές προσπάθειας της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης.
Στο μεταξύ, ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι περίπου δύο χιλιάδες Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου κρατούνται σε Σερβικές φυλακές. Οι ηγέτες των Αλβανοφώνων, όμως, υποστηρίζουν ότι οι κρατούμενοι από τις Σερβικές αρχές φτάνουν τους 5.000.
Στα Σκόπια, δριμεία επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν σήμερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από τον προχθεσινό θάνατο του υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου της χώρας σε μετωπική σύγκρουση με όχημα της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Από εξετάσεις περνούν οι νέοι Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Αμερικανικού τύπου μεθόδους εφαρμόζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι 20 νέοι Επίτροποι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, καλούνται να δώσουν απαντήσεις σε ερωτηματολόγια που έχουν συντάξει οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο τα μέλη της Κομισιόν είναι κατάλληλα για τη θέση και το αξίωμά τους. Οι αυστηρές νέες πρακτικές πραγματοποιούνται μετά από την παραίτηση των προηγούμενων Επιτρόπων έπειτα από καταγγελίες για αδράνεια σε υποθέσεις διαφθοράς.

Ολοκληρώθηκε το δημοψήφισμα στο Ανατολικό Τιμόρ
Ιστορικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από την Ινδονησία διεξήχθη σήμερα στο Ανατολικό Τιμόρ. Ο κόσμος είχε σχηματίσει από νωρίς ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα και τελικά το ποσοστό της συμμετοχής έφτασε το 95%. Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών ανέφεραν ότι μόνο σε μερικά χωριά η ψηφοφορία δεν διεξήχθη κανονικά.

Μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία
Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν χθες στη Βορειοδυτική Τουρκία, δύο εβδομάδες σχεδόν μετά τον καταστροφικό σεισμό, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14.000 άνθρωποι. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν νέα θύματα ή ζημιές. Στο μεταξύ, το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν κατηγορίες εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης ότι εκμεταλλεύθηκε τη κατάσταση που επεκράτησε μετά τον καταστροφικό σεισμό, προκειμένου να περάσει στο κοινοβούλιο νομοσχέδια για τη χορήγηση μερικής αμνηστίας σε Κούρδους αντάρτες και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.