Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο στρατηγός Τάλιτς (δεξιά) συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο της Βιέννης
Ο στρατηγός Τάλιτς (δεξιά) συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο της Βιέννης





Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(26/08/99 0800 GMT)
.
Συλλαμβάνεται ο αρχηγός  του σερβοβοσνιακού στρατού
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τη σύλληψη του αρχηγού του σερβο-βοσνιακού στρατού, στρατηγού Μόμιρ Τάλιτς, που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο στρατηγός Μόμιρ Τάλιτς συνελήφθη χθες από την Αυστριακή αστυνομία στη Βιέννη, όπου συμμετείχε σε διάσκεψη του ΟΑΣΕ, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, και μεταφέρθηκε στην Χάγη, για να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα πολέμου. Είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πρώην Γιουγκοσλαβίας που συλλαμβάνεται ως εγκληματίας πολέμου, βάσει κατηγοριών που είχαν απαγγελθεί μυστικά εναντίον του το Μάρτιο από το Δικαστήριο της Χάγης, για το ρόλο που έπαιξε στην εκδίωξη Μουσουλμάνων και Κροατών, το 1992, από τη βορειοδυτική Βοσνία.

Αδιέξοδο στο Οράχοβατς
Οι διαπραγματεύσεις γιά την άρση του αδιεξόδου στο Κοσυφοπέδιο όσον αφορά την ανάπτυξη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή του Οράχοβατς  δεν κατέληξαν σε κάνενα αποτέλεσμα. Χιλιάδες Αλβανοί με ιδιωτικά αυτοκίνητα , τρακτέρ και φορτιγά παρεμποδίζουν τους Ρώσους στρατιώτες να αρχίσουν περιπολίες στην περιοχή μετά την αναχώρηση των Ολλανδών που συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ . Οι Αλβανοί υποστηρίζουν ότι Ρώσοι μισθοφόροι βοήθησαν τις σερβικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του αλβανικού πληθυσμού.

Εντονες επικρίσεις δέχεται η τουρκική κυβέρνηση
Στην Τουρκία, οι προσπάθειες για την αρωγή των άστεγων από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας παρεμποδίζονται από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που συνεχίζονται για τρίτη μέρα. Επικρίσεις όχι μόνο για την πλημελή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός αλλά για την μέθοδο καταμέτρησης των νεκρών, δέχεται  η τουρκική κυβέρνηση. Την έντονη κριτική που ασκείται εναντίον της κυβέρνησης της Αγκυρας χαρακτηρίζει "νέο φαινόμενο" ο  Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. Παράλληλα, οι κ. Μπιράντ  θεωρεί ότι μετά τον καταστροφικό σεισμό , υπάρχουν ενδείξεις καλής θέλησης - για πρώτη φορά - τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Τουρκία.

Διάλυση του κογκρέσου στη Βενεζουέλα
Στη Βενεζουέλα η συνταγματική βουλή που ελέγχεται από τους οπαδούς του προέδρου Χούγκο Τσαφέζ αποφάσισε τη διάλυση του κογκρέσου . Ηγέτες της αντιπολιτευσης έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την απόφαση - αντισυνταγματική ενέργεια - υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται γιά πραξικόπημα .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.