Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Χιλιάδες άστεγοι Τούρκοι υπομένουν τη βροχή
Χιλιάδες άστεγοι Τούρκοι υπομένουν τη βροχή

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(25/08/99 06.30 GMT)

Εγκαταλείπονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας στην Τουρκία.
Στην Τουρκία, οι αρχές εγκατέλειψαν τις προσπάθειες για την ανεύρεση άλλων επιζώντων από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας. Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στις δώδεκα χιλιάδες, ενώ σε τριάντα χιλιάδες πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια. Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετσεβιτ, υποστήριξε ότι η αδυναμία της κυβέρνηση να ανταποκριθεί επαρκώς στα προβλήματα του μεγάλου σεισμού οφείλεται στις καταστροφές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, στις γέφυρες και στις τηλεπικοινωνίες. Σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN o κ. Ετσεβιτ υπογράμμισε ότι τώρα η διαδικασία παροχής βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς έχει βελτιωθεί και υποσχέθηκε ότι όλοι οι άστεγοι, που ανέρχονται σε  χιλιάδες, θα έχουν μεταφερθεί σε σκηνές σε ένα μήνα.

Υπέρ της ανάπτυξης Ρώσων στρατιωτών στο Οράχοβατς οι Ηνωμένες Πολιτείες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τη Μόσχα όσον αφορά την ανάπτυξη ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης γύρω από την πόλη του Οράχοβατς στο Κοσυφοπέδιο .Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι οι υποψίες του αλβανικού πληθυσμού εις βάρος των ρώσων στρατιωτών είναι αδικαιολόγητες . Οι Αλβανοί που έχουν αποκλείσει την περιοχή του Οράχοβατς υποστηρίζουν ότι ορισμένοι από τους ρώσους στρατιώτες έλαβαν μέρος ως μισθοφόροι στις επιχειρήσεις του σερβικού στρατού κατά της αλβανικής κοινότητας στο Κοσυφοπέδιο .

Συνάντηση του αμερικανού απεσταλμένου με τη Σερβική αντιπολίτευση
Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στα Βαλκάνια Τζέιμς Ντόμπινς είχε συνομιλίες στο Μαυροβούνιο με στελέχη της σερβικής αντιπολίτευσης, με αντικείμενο την οργάνωση της εκστρατείας γιά την απομάκρυνση από την εξουσία του γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμκπονταν Μιλόσεβιτς.  Στις συνομιλίες παρευρέθησαν ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Τζίντζιτς, και ο πρώην  στρατηγός του γιουγκοσλαβικού στρατού Βουκ Ομπράντοβιτς, δεν συμμετείχε όμως ο αρχηγός του κόμματος της Σερβικής Ανανέωσης, Βουκ Ντράσκοβιτς .

Αύξηση των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,25%. Η αύξηση ήταν αναμενόμενη στις χρηματαγορές, που όπως, σχολιάζει ο συντάκτης του BBC για οικονομικά θέματα, δέχονται με ανακούφιση τις ενδείξεις ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοδος των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.