Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Χιλιάδες άστεγοι Τούρκοι υπομένουν τη βροχή
Χιλιάδες άστεγοι Τούρκοι υπομένουν τη βροχή

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(24/08/99 0700 GMT)

Χρεωκοπημένο το πολιτικό και διοικητικό σύστημα στην Τουρκία , ισχυρίζεται η αντιπολίτευση
Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι που αναγκάσθηκαν να περάσουν τη χθεσινή βροχερή νύχτα άστεγοι εκφράζουν το θυμό τους κατά της κυβέρνησης και του Στρατού καθώς πιστεύουν ότι οι αρχές της χώρας δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα ούτε δραστηριοποιήθηκαν άμεσα για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού. Ο υπουργός τουρισμού της Τουρκίας, Ερκάν Μουμσού, μέλος του κόμματος της Μητέρας-Πατρίδας δήλωσε ότι οι συνέπειες του σεισμού αποδεικνύουν την χρεωκόπηση του Τουρκικού πολιτικού κι διοικητικού συστήματος. Εν τω μεταξύ, τα  συνεργεία διάσωσης από το εξωτερικό που κατέφθασαν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στον εντοπισμό επιζώντων αναγκάσθηκαν χθες να εστιάσουν την προσοχή τους στους άστεγους, η διαβίωση των οποίων γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Το θέμα των λαθρομεταναστών θα εγείρει η Αλβανία κατά την επίσκεψη Σημίτη στα Τίρανα
Ο αλβανός υπουργός εξωτερικών Πασκάλ Μίλο επιβεβαιώνει στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ότι η αλβανική πλευρά θα εγείρει το θέμα των Αλβανών που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στα Τίρανα. Σε συνέντευξη που έδωσε στον ανταποκριτή μας στα Τίρανα, ο κύριος Μίλο υπογραμμίζει ωστόσο οτι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν πρόκειται να διαταραχθούν απο τυχόν διαφορές απόψεων πάνω στο ζήτημα αυτό.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Νταγκεστάν
Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ρωσικών δυνάμεων και Ισλαμικών ανταρτικών ομάδων στη νότιο δημοκρατία της Ρωσίας το Νταγκεστάν. Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι μάχες μαίνονται για τον έλεγχο ενός χωριού στρατηγικής σημασίας στα ορεινά του Νταγκεστάν. Εν τω μεταξύ η αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα ισλαμικών εκστρεμιστικών ομάδων στο Dagestan αλλά και σε άλλες περιοχές της κεντρικής Ασίας αναμένεται να επισκιάσει την διήμερη συνάντηση κορυφής των χωρών της κεντρικής Ασίας που αρχίζει σήμερα στο Κιργκιζστάν με τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν με τον Κινέζο ομόλογο του Ζιάν Ζεμίν.

Ανεπιθύμητες οι Ρωσικές δυνάμεις στο Κοσσυφοπέδιο
Πληροφορίες απο το Κοσσυφοπέδιο αναφέρουν ότι αργότερα σήμερα Ρώσοι και Ολλανδοί αξιωματικοί της ειρηνευτικής δύναμης Κ-ΦΟΡ θα συναντηθούν στη πόλη Οράχοβατς για να βρούν τρόπους να αντιμετωπίσουν την εχθρότητα των Αλβανοφώνων στην παρουσία Ρώσων στρατιωτών οι οποίοι πρόκειται να αντικαταστήσουν τους Ολλανδούς συναδέλφους τους. Οι κάτοικοι του Οράχοβατς έχουν στήσει οδοφράγματα για να εμποδίσουν τα Ρωσικά στρατεύματα να μπουν στη πόλη.

Παραιτήσεις υπουργών στην Κύπρο
Στην Κύπρο εντείνονται οι φήμες για ευρύ ανασχηματισμό μετά την παραίτηση του υπουργού άμυνας Γιαννάκη Χρυσοστομίδη, μόλις ένα εξάμηνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κύριος Χρυσοστομίδης κατηγορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ότι  -κατά την διάρκεια αεροπορικής έκθεσης στο Παρίσι τον περασμενο Ιούνιο - ήταν φιλοξενούμενος εταιρείας κατασκευής όπλων. Ταυτόχρονα παραιτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.