Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σταματούν την αναζήτηση επιζώντων τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία
Σταματούν την αναζήτηση επιζώντων τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(23/08/99 0930 GMT)

Σταματά η αναζήτηση επιζώντων στην Τουρκία
Στην Τουρκία οι μπουλντόζες άρχισαν να μαζεύουν τα ερείπια από το μεγάλο σεισμό που συγκλόνισε την χώρα την περασμένη Τρίτη. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης εκτιμούν πλέον ότι είναι πιο άμεση η ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να αποτραπεί η εκδήλωση και διάδοση επιδημιών παρά να συνεχιστεί η εντατική αναζήτηση επιζώντων. Σε ορισμένες περιοχές, πάντως, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων. Ο αριθμός των νεκρών επισήμως έχει φτάσει τους 12.000, όμως αξιωματούχοι εκτιμούν ότι υπάρχουν άλλοι 30.000 άνθρωποι που έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια.

Όχι στους Ρώσους λένε οι Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου
Αλβανόφωνοι έχουν καταλάβει τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη Orahovac του Κοσσυφοπεδίου για να διαμαρτυρηθούν για την ανάπτυξη των Ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή τους που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα. Οι διαδηλωτές έχουν δώσει όρκο ότι θα εμποδίσουν τους Ρώσους να μπουν στην πόλη τους αντικαθιστώντας τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς στρατιώτες. Οι Αλβανόφωνοι υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι θα πάρουν το μέρος των Σέρβων οι οποίοι είναι περίπου δύο χιλιάδες στην πόλη Orahovac. Στο μεταξύ, χθες οι Ούγγροι της νότιας επαρχίας της Σερβίας Βοϊβοντίνα ανακοίνωσαν ότι συγκρότησαν κοινοβούλιο - κίνηση που, όπως είπαν, είναι ένα πρώτο βήμα προς την αυτονομία τους.

Συνεχίζονται οι μάχες στο Νταγκεστάν
Συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις στη νότια δημοκρατία του Νταγκεστάν ανάμεσα σε ρωσικά στρατεύματα και Ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες. Οι πιο σφοδρές μάχες γίνονται στο στρατηγικής σημασίας χωριό Tando. Οι Ρώσοι λένε ότι οι δυνάμεις τους έχουν καταλάβει μέρος του χωριού. Οι αντάρτες, όμως, υποστηρίζουν ότι απέκρουσαν μια μεγάλη ρωσική επιχείρηση και συνεχίζουν να έχουν πλήρη έλεγχο του χωριού.

Το Βερολίνο και τυπικά πρωτεούσα της ενωμένης Γερμανίας
Ο Γερμανός Καγκελάριος Gerhard Schroeder γίνεται σήμερα ο πρώτος Γερμανός πολιτικός μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα κυβερνάει την χώρα του από το Βερολίνο, που αντικαθιστά και τυπικά τη Βόννη ως πρωτεύουσα της ενωμένης πλέον Γερμανίας.
 
Ο τυφώνας Μπρετ πλήττει το Τέξας
Ο ισχυρότερος τυφώνας των τελευταίων 30 χρόνων έπληξε τις ακτές του Τέξας στην Αμερική κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Ο τυφώνας Μπρετ έχει προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές, ενώ παράλληλα οι ανέμοι κινούνται με ταχύτητα 150-200 χιλιομέτρων την ώρα. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αναζητώντας προστασία στα καταφύγια.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.