Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποιούν ότι οι νεκροί μπορεί να εξεράσουν τις 40.ΟΟΟ ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την εξαπλωση επιδημιών στην Τουρκία.
Τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποιούν ότι οι νεκροί μπορεί να εξεράσουν τις 40.ΟΟΟ ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την εξαπλωση επιδημιών στην Τουρκία.

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(20/08/99 1730 GMT)

Φόβοι ότι οι νεκροί στην Τουρκία θα φτάσουν τους 40 χιλιάδες
Εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα του καταστροφικού σεισμού στην τουρκία μπορεί να ξεπεράσουν τις σαράντα χιλιάδες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους εννιά χιλιάδες, αλλά ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών, περίπου τριανταπέντε χιλιάδες άτομα παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια. Τέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό σβήνουν οι ελπίδες για την διάσωσή τους, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των επιζώντων. Οι φόβοι για νέους μετασεισμούς, έπεισαν εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή της καταστροφής να περάσουν και τρίτη νύχτα στην ύπαιθρο. Αλλά αυτό ενέτεινε τις ανησυχίες για την εξάπλωση επιδημιών. Χιλιάδες πτώματα αποσυντίθενται παγιδευμενα κάτω από τα ερείπια. Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC, οι άνθρωποι σχηματίζουν ουρές για τα ελάχιστα προσωρινά αποχωρητήρια που έχουν εγκαταστήσει οι αρχές, ενώ για την πλειοψηφία των κατοίκων σε αρκετές περιοχές δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Ο ανταποκριτής μας προσθέτει ότι τα σωστικά συνεργεία φορούν τώρα μάσκες φοβούμενα την εξάπλωση της χολέρας.

Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στη Σερβία
Η αντιπολίτευση στη Σερβία διοργάνωσε χθες την μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση από την λήξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ των Ιούνιο. Περισσότερα από εκατό χιλιάδες άτομα έλαβαν μέρος στην συγκέντρωση έξω από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στο Βελιγράδι. Ο ηγέτης του δημοκρατικού κόμματος Ζόραν Τζίντζιτς κάλεσε τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς να παραιτηθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, αλλιώς όπως είπε θα διοργανωθούν μαζικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Ενας από τους άλλους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Βουκ Ντράσκοβιτς, ο οποίος είχει δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση, τελικά απηύθηνε αναπάντεχα λόγο στα πλήθη, ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Επικρίσεις της Ρωσίας για τη διεθνή ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ
Η Ρωσία επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο εκτελεί τα καθήκοντα της η διεθνής ειρηνευτική δύναμη Κ-FOR στο Κοσσυφοπέδιο, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να αποσύρει τα στρατευματά της εάν η κατάσταση επιδεινωθεί. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η  K-FOR δεν έχει καταφέρει να τερματίσει την βία στο Κοσσυφοπέδιο και κατηγόρησαν το ΝΑΤΟ ότι αποσκοπεί να επιβάλει τη δική του τάξη πραγμάτων στα Βαλκάνια.

Καταφύγια για το χειμώνα στο Κοσσυφοπέδιο
Η Υπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Σαντάκο Ογκάτα δήλωσε ότι η Αρμοστεία θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει καταφύγια για το χειμώνα, προκειμένου να στεγαστούν οι δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί που επέστρεψαν στο Κοσσυφοπέδιο. Η κ Ογκατα είπε επίσης ότι τα Ηνωμένα Εθνη επιθυμούν να θέσουν τέρμα στους εκφοβισμούς που οδηγούν τους Σέρβους και τους Τσιγγάνους να εγκαταλείψουν την επαρχία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατηγορεί την εφημερίδα Τάιμς
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης συμφώνησαν μετά από πιέσεις που δέχθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση να κάνουν διορθώσεις σε  άρθρο τους για την διαφθορά στους πολιτικούς κύκλους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.  Την περασμένη Τρίτη οι  Ταϊμς της Νέας Υόρκης κατήγγειλαν ότι Βόσνιοι πολιτικοί καταχράστηκαν περίπου ένα δισεκατομμύρια δολλάρια δημοσίου χρήματος και διεθνούς οικονομικής βοήθειας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δηλαδή από το τέλος του πολέμου μέχρι σήμερα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  κατηγόρησε την εφημερίδα ότι υπονομευει την αποστολή οικονομικής βοήθειας σε ξένες χώρες.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.