Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό
Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(18/08/99  1430 GMT)

Ξεπερνούν τους 3.500  οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία
Σε περισσότερα από τρισήμιση χιλιάδες ανέρχονται πλέον τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία. Εκατομμύρια άτομα πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους των πυκνοκατοικημένων βορειοδυτικών περιοχών της Τουρκίας, φοβούμενοι το ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού. Ομάδες διάσωσης επιχειρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας να ανασύρουν από τα συντρίμμια χιλιάδες άτομα, η τύχη των οποίων ακόμη αγνοείται. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης δήλωσε στο BBC ότι η Αθήνα θεωρεί ηθική της υποχρέωση να βοηθήσει τους πληγέντες στη γείτονα χώρα

Ανώτατοι αξιωματούχοι στο Νταγκεστάν για να αντιμετωπίσουν την κρίση
Στη Ρωσία, ο Υπουργός Αμύνης, Ιγκόρ Σεργκιέγιεφ και ο Υπουργός Εσωτερικών Βλαντιμίρ Ρουσάιλο έφθασαν στην νότια Δημοκρατία του Ντεγκεστάν, ώστε να συντονίσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των Ισλαμιστών ανταρτών. Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές πρόκειται να χαράξουν τη στρατηγική της Ρωσίας κατά των ανταρτών. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες απο τη Μόσχα αναφέρουν ότι αποστέλλονται επιπλέον στρατεύματα και πολεμοφόδια στο Νταγκεστάν.

Απαγορευμένη ουσία ανιχνεύθηκε στην Μέρλιν Ότεϊ
Νέο σοκ για τον χώρο του στίβου: μια από τις πιο γνωστές αθλήτριες στον κόσμο, η Τζαμαϊκανή Μάρλιν Ότεϊ έπαιρνε την απαγορευμένη ουσία Νανδρολόνη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Έτσι, η Ότεϊ δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωταθλημα Στίβου που αρχίζει σε λίγες μέρες στη Σεβίλη. Η 39χρονη αθλήτρια, που είχε κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας σε μήτινγκ στη Λουκέρνη στις 5 Ιουλίου, είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει την αθωότητά της. Η ίδια ουσία είχε ανιχνευθεί πριν από λίγες μέρες σε έναν άλλο διάσημο αθλητή, τον Βρετανό Λίνφορντ Κρίστι.

Η Βαγδάτη κατηγορείται οτι επανεξάγει την ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τα παιδιά του Ιράκ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν το Ιράκ ότι εξάγει  τις προμήθειες που αποστέλλονται για τα παιδιά που υποφέρουν στη χώρα. Οι κατηγορίες έγιναν μετά την κατάσχεση του φορτίου ενός ιρακινού πλοίου, το οποίο κατευθυνόταν προς τα Αραβικά Εμιράτα. Οι αρχές του Κουβέιτ, που έκαναν την κατάσχεση, ανακάλυψαν ότι το πλοίο μετέφερε διακόσιους πενήντα τόνους παιδικών τροφών. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζέιμς Ρούμπιν, τόνισε ότι το Ιράκ επιδεικνύει κυνική αδιαφορία για τα παιδιά που υποφέρουν, εξαιτίας των διεθνών οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Από την πλευρά του, το Ιράκ δηλώνει ότι οι τροφές ήταν κακής ποιότητας και γι'αυτό επιστρέφονταν στις χώρες που τις διέθεσαν.

Νοθεία στις επικείμενες εκλογές στο Ανατολικό Τιμόρ καταγγέλει ο Χ.Ρ. Όρτα
Ο ηγέτης του αυτονομιστικού κινήματος του Ανατολικού Τιμόρ και Νομπελίστας Χοσέ Ραμόν Όρτα δήλωσε ότι το δημοψήφισμα που πρόκεται να διενεργηθεί στις 30 Αυγούστου για το μέλλον της πρώην πορτογαλλικής αποικίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη εκλογική νοθεία στη σύγχρονη ιστορία, όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.