Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό
Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν στην Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(17/08/99 0900 GMT)

Καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία
Πάνω από 300 υπολογίζονται μέχρι στιγμής τα θύματα του ισχυρού σεισμού που έπληξε τα ξημερώματα πυκνοκατοικημένες περιοχές της Βορειο-δυτικής Τουρκίας. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ότι θα είναι μεγαλύτερος γιατί δεκάδες άτομα παραμένουν παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις. Πάντως, ο πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες μεταδίδει ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 2.500 άτομα. Ο σεισμός, που είχε ένταση 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις τρεις τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές ακόμη και στην Αγκυρα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 600 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη.

Απομακρύνουν τους Σέρβουν από το Κοσσυφοπέδιο
Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε πως έχει απομακρύνει από το Κοσσυφοπέδιο εκατοντάδες Σέρβους για των οποίων την ασφάλεια υπήρχαν μεγάλοι φόβοι. Ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ντένις ΜακΝαμάρα εκφράζει την ανησυχία του ότι οι επιθέσεις εναντίον των Σέρβων θα αυξηθούν.

Κινδύνους εγκεφαλικού διατρέχουν οι παθητικοί καπνιστές
Ερευνα που διεξήγαγαν Νεοζηλανδοί επιστήμονες δείχνει ότι άτομα που ζουν ή εργάζονται με καπνιστές διατρέχουν τον κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος εγκεφαλικού αυξάνεται κατά 82% στην περίπτωση των παθητικών καπνιστών. Οι ίδιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι και για τους ίδιους τους καπνιστές. Οι κίνδυνοι καρδιακών παθήσεων είναι κατά 50% μεγαλύτεροι από ό,τι επιστεύετο.

Μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας
Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Μπιλ Ρίτσαρντσον βρίσκεται στην Τουρκία για συνομιλίες σχετικά με τα σχέδια που προβλέπουν τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Κασπία στη Δύση μέσω της Τουρκίας. Ο κ. Ρίτσαρντσον επανέλαβε πως η χώρα του υποστηρίζει την κατασκευή αγωγού πετρελαίου από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού στον λιμένα Τσεϊχάν της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Υπέρ της χαλάρωσης των κυρώσεων στην Κούβα
Δύο ηγετικά στελέχη της αμερικανικής Γερουσίας, που επισκέφθηκαν την Αβάνα, τάχθηκαν υπέρ της χαλάρωσης των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλει η χώρα τους στην Κούβα. Οπως είπαν χαρακτηριστικά, οι κυρώσεις που αφορούν τα τρόφιμα και τα φάρμακα δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα ούτε των Ηνωμένων Πολιτειών, ούτε και της Κούβας.  Η Γερουσία έχει ήδη εγκρίνει την άρση των κυρώσεων για αυτά τα είδη, αλλά θα πρέπει το μέτρο να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Χιλιάδες πρόσφυγες ζητούν άσυλο στο Ντόβερ
Η κυβέρνηση Μπλερ πρόκειται να έχει συνομιλίες με τις αρχές του Ντόβερ για τη μεταφορά στη Βόρειο Αγγλία χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στο λιμάνι αυτό της Νοτίου Αγγλίας, περιμένοντας να δουν εάν θα τους χορηγηθεί άσυλο. Ας σημειωθεί ότι έντεκα άτομα τραυματίσθηκαν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που έγιναν στο Ντόβερ ανάμεσα σε πρόσφυγες και κατοίκους της περιοχής.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.