Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ενισχύσεις απέστειλε η ρωσική κυβέρνηση στο Νταγκεστάν - εντείνονται οι συγκρούσεις
Ενισχύσεις απέστειλε η ρωσική κυβέρνηση στο Νταγκεστάν - εντείνονται οι συγκρούσεις

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(13/08/99 1530 GMT)

Ενισχύσεις των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Νταγκεστάν
Στη Ρωσία ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών αυτονομιστών ανταρτών στη δημοκρατία του Νταγκεστάν, οι οποίοι έχουν καταλάβει αρκετά χωριά. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στη Μόσχα, υπάρχουν φόβοι ότι η σύρραξη θα επεκταθεί σε ολόκληρο το Νταγκεστάν, που είναι μία από τις φτωχότερες περιοχές της ρωσικής ομοσπονδίας.

Συνεργασία Τουρκίας - Ιράν για την πάταξη της τρομοκρατίας
Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, η Τουρκία και το Ιράν συμφώνησαν να συνεργασθούν για την πάταξη της τρομοκρατίας στην παραμεθόριο μεταξύ τους περιοχή. Σχετικό μνημόνιο που υπογράφηκε, μετά τρεις μέρες συνομιλιών στην Αγκυρα, προβλέπει την εγκατάσταση κόκκινου τηλεφώνου μεταξύ των στρατιωτικών διοικητών από τις δύο πλευρές των συνόρων, οι οποίοι θα μπορούν έτσι να ανταλλάσουν πληροφορίες και να συντονίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο παράνομες ομάδες. Μεταξύ των ομάδων που αναφέρονται είναι το ΠΚΚ και το ιρανικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το κόμμα των μουτζαχεντίν του λαού.

Απεργίες για την αναθεώρηση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων στην Τουρκία
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις στην Τουρκία δήλωσαν ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση στην απόφασή τους να καλέσουν τους εργαζόμενους σε μονοήμερη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προτεινόμενες από την κυβέρνηση τροποποιήσεις στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων. Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ δήλωσε ότι αν το ισχύον σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων δεν αναμορφωθεί, θα καταρρεύσει.

Κοινό αντι-πυραυλικό σύστημα για ΗΠΑ - Ιαπωνία
Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε επισήμως ένα κοινό ερευνητικό πρόγραμμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από την ανάπτυξη αντι - πυραυλικού αμυντικού συστήματος. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια ενός άλλου, του αποκαλούμενου Πόλεμος των Αστρων, που είχε ξεκινήσει ο πρόεδρος Ρίγκαν και το οποίο εγκαταλείφθηκε από τους διαδόχους του ως ανέφικτο. Η Κίνα επέκρινε την εν λόγω αμερικανικο-ιαπωνική συμφωνία, λέγοντας ότι απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής.

Διεθνής Διάσκεψη για το ΑIDS
Aρχίζουν σήμερα οι εργασίες της πρώτης διεθνούς διάσκεψης με θέμα τη διαβίωση των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS. Η διάσκεψη πραγματοποιείται σε χώρα του πρώην σοβιετικού μπλοκ, την Πολωνία. Κύριο θέμα της διάσκεψης θα είναι η συζήτηση τρόπων με τους οποίου θα μπορούσε να ανακοπεί η εξάπλωση της ασθένειας στην περιοχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην εν λόγω γεωγραφική περιοχή, έχει εννεαπλασιασθεί τα τρία τελευταία χρόνια.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.