Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πολλοί κάτοικοι του Νταγκεστάν τάσσονται κατά των ισλαμιστών ανταρτών
Πολλοί κάτοικοι του Νταγκεστάν τάσσονται κατά των ισλαμιστών ανταρτών

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(11/08/99 1830GMT)

Σφοδρές συγκρούσεις στο  Νταγκεστάν
Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν στον Καύκασο, καθώς οι Ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εκδιώξουν από την περιοχή περί τους 1500  ισλαμιστές αυτονομιστές που έχουν καταλάβει ορεινά χωριά. Οι Ρώσοι λένε πως έχουν σκοτώσει περί τους 150 αντάρτες ενώ παραδέχονται πως τέσσερεις στρατηγοί τους 4 τραυματίστηκαν σε επίθεση των αυτονομιστών. Αλλά ο ηγέτης των ανταρτών, πρωην Τσετσένος αυτνομιστής Σαμίλ Μπασάγεφ λέει ότι οι δυνάμεις του δεν έχουν υποστεί κανένα πλήγμα και μάλιστα εξέφρασε την κατάπληξη του για το πόσο εύκολα νικούν τους Ρώσους. Ο Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν  μετά από συνάντηση με τους υπουργούς του είπε ότι ρωσικές επιχειρήσεις κλιμακώνονται και προσέθεσε ότι η σύρραξη θα τερματισθεί σταδιακά και χωρίς βιασύνη.

Ο πρώην Ρώσος πρωθυπουργός σε νέο κομματικό συνασπισμό
Ο Γεβγκένι Πριμακόφ, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, φαίνεται ότι θα συμφωνήσει να συμμετάσχει σε έναν νέο πολιτικό συνασπισμό, ο οποίος θα μπορούσε να απειλήσει την πολιτική κυριαρχία του Ρώσου προέδρου Μπορίς Γέλτσιν. Ο κ. Πριμακόφ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη Ρωσία, προσκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες να γίνει επικεφαλής του υποψηφίου συνασπισμού, ο οποίος συγκροτήθηκε από το Δήμαρχο της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ.

Αυξάνεται η παιδική θνησιμότητα στο Ιράκ
Τη δραματική αύξηση της παιδικής θνησιμότητας στο Ιράκ επισημαίνουν σε έρευνά τους τα Ηνωμένα Εθνη. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που πραγματοποιείται για την υγεία των παιδιών στο Ιράκ, μετά τον τερματισμό του πολέμου στον Κόλπο, εδώ και οκτώ χρόνια. Στην έρευνα, που εκπόνησε η Γιούνισεφ, αναφέρεται ότι στο κεντρικό και νότιο Ιράκ, τα παιδιά κάτω από πέντε χρόνων πεθαίνουν με ρυθμούς που θεωρούνται διπλάσιοι από τους αντίστοιχους πριν από δέκα χρόνια.

Εκταφή 100 πτωμάτων από ομαδικό τάφο στο Κοσσυφοπέδιο
Ομάδες για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο θα εκθάψουν σήμερα περίπου εκατό πτώματα από έναν ομαδικό τάφο, κοντά σε μία φυλακή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα θύματα - που ήταν Αλβανοί - σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ή από βιαιοπραγίες των Σέρβων. Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας, Αλέν Ρισάρ, προειδοποιεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη διεθνή ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ, την Κ-FOR να αποτρέψει τις νέες βίαιες συμπλοκές στο Κοσσυφοπέδιο.

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Ερμπακάν
Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που κάνει δυσκολότερη την απαγόρευση λειτουργίας ενός κόμματος και ενδέχεται να επιτρέψει την επιστροφή στην πολιτική σκηνή του πρώην αρχηγού του απαγορευμένου ισλαμικού πλέον Κόμματος Ευημερίας, Νετσμετίν Ερμπακάν.  Ο κύριος Ερμπακάν είχε υποχρεωθεί να παραιτηθεί από πρώτος ισλαμιστής ηγέτης της σύγχρονης Τουρκίας, κατηγορούμενος για προώθηση πολιτικών που έθεταν σε κίνδυνο το κοσμικό κράτος. Ο ανταποκριτής του ΒΒΣ στην Αγκυρα μεταδίδει ότι ο νέος νόμος μπορεί να βοηθήσει και το φιλοκουρδικό  Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα που κινδυνεύει να τεθεί εκτός νόμου.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.