Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η Ρωσία θέλει να τερματίσει τις συγκρούσεις στο Νταγκεστάν
Η Ρωσία θέλει να τερματίσει τις συγκρούσεις στο Νταγκεστάν

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(11/08/99 1630 GMT)

Kλιμακώνεται η ένταση στη ρωσική δημοκρατία Νταγκεστάν
Η Ρωσία διοργανώνει μεγάλη επιχείρηση για να τερματίσει τις άγριες συγκρούσεις με τους ισλαμιστές αυτονομιστές αντάρτες στη ρωσική δημοκρατία του Καυκάσου, Νταγκεστάν. Περίπου χίλιοι πεντακόσιοι αντάρτες - των οποίων ηγείται ο οπλαρχηγός Σαμίλ Μπασάγεφ - έχουν υπό τον έλεγχό τους μία ορεινή περιοχή που συνορεύει με την Τσετσενία. Στόχος τους είναι να τερματίσουν τη ρωσική κυριαρχία.

Ο πρώην Ρώσος πρωθυπουργός σε νέο κομματικό συνασπισμό
Ο Γεβγκένι Πριμακόφ, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, φαίνεται ότι θα συμφωνήσει να συμμετάσχει σε έναν νέο πολιτικό συνασπισμό, ο οποίος θα μπορούσε να απειλήσει την πολιτική κυριαρχία του Ρώσου προέδρου Μπορίς Γέλτσιν. Ο κ. Πριμακόφ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη Ρωσία, προσκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες να γίνει επικεφαλής του υποψηφίου συνασπισμού, ο οποίος συγκροτήθηκε από το Δήμαρχο της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ.

Εκταφή εκατό πτωμάτων από ομαδικό τάφο στο Κοσυφοπέδιο
Ομάδες για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στο Κοσυφοπέδιο θα εκθάψουν σήμερα περίπου εκατό πτώματα από έναν ομαδικό τάφο, κοντά σε μία φυλακή στην πόλη Ιστοκ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα θύματα - που ήταν Αλβανοί - σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ή από βιαιοπραγίες των Σέρβων. Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας, Αλέν Ρισάρ, προειδοποιεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη διεθνή ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ, την Κ-FOR να αποτρέψει τις νέες βίαιες συμπλοκές στο Κοσυφοπέδιο.

Εκκλήσεις για περιορισμό των βαρβαροτήτων πολέμου από το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει σήμερα εκδηλώσεις για την πεντηκοστή επέτειο από την επικύρωση των συμβάσεων της Γενεύης, που υπεγράφησαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να περιορισθούν οι βαρβαρότητες των ένοπλων συγκρούσεων. Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός υπογραμμίζει ότι οι συμβάσεις έχουν καταπατηθεί τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των πολέμων στη Σιέρα Λεόνε και την πρώην Γιουγκοσλαβία, όπου ο άμαχος πληθυσμός υπήρξε θύμα των συγκρούσεων. Παράλληλα, απευθύνει εκκλήσεις να περιορισθούν οι βαρβαρότητες του πολέμου.

Κλίμα έντασης επικρατεί ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν
Η ένταση ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν συνεχίζεται, καθώς σήμερα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ παρευρέθη στην κηδεία των δεκαέξι Πακιστανών αξιωματούχων, που σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος τους κατερρίφθη από ινδική μαχητικό αεροπλάνο. Υπενθυμίζεται ότι χθες οι πακιστανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά ινδικού ελικοπτέρου, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή, όπου οι Ινδοί κατέρριψαν προχθές το πακιστανικό αεροσκάφος.

Αυξάνεται η παιδική θνησιμότητα στο Ιράκ
Τη δραματική αύξηση της παιδικής θνησιμότητας στο Ιράκ επισημαίνουν σε έρευνά τους τα Ηνωμένα Εθνη. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που πραγματοποιείται για την υγεία των παιδιών στο Ιράκ, μετά τον τερματισμό του πολέμου στον Κόλπο, εδώ και οκτώ χρόνια. Στην έρευνα, που εκπόνησε η Γιούνισεφ, αναφέρεται ότι στο κεντρικό και νότιο Ιράκ, τα παιδιά κάτω από πέντε χρόνων πεθαίνουν με ρυθμούς που θεωρούνται διπλάσιοι από τους αντίστοιχους πριν από δέκα χρόνια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.