Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Πρόεδρος Γέλτσιν θέει έναν διάδοχο που πιστεύει στα σχέδια του για την Νέα Ρωσία
Ο Πρόεδρος Γέλτσιν θέει έναν διάδοχο που πιστεύει στα σχέδια του για την Νέα Ρωσία

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(10/08/99 0900GMT)

Ικανοποιημένες οι Ηνωμένες Πολιτείες απο την επιλογή νέου πρωθυπουργού απο τον Πρόεδρο Γέλτσιν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν θετικά στην απόφαση του Προέδρου Γέλτσιν να αναθέσει την πρωθυπουργία στον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι Ηνωμενες Πολιτειες είναι βέβαιες ότι θα συνεργασθούν εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση της Ρωσίας.  Ο ίδιος ο νέος Πρωθυπουργός --τον οποίον ο Μπορις Γέλτσιν προορίζει, ας σημειωθεί, για τη διαδοχη του στην προεδρια-- δήλωσε πως δεν σχεδιάζει να κάνει επαναστατικές αλλαγές στον τομέα της οικονομίας. Παραδέχτηκε ταυτόχρονα ότι η κίνηση του κυρίου Γέλτσιν είχε κίνητρα πολιτικά που έχουν άμεση σχέση με τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Αυξάνονται οι ανησυχίες για την κρίση στο Νταγκεστάν
Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές το τι αντίκτυπο θα εχει η αλλαγή στη ρωσική πρωθυπουργία για την εντεινόμενη κρίση στην δημοκρατία του Νταγκεστάν στον Καύκασο. Πάντως, μια απο τις πρώτες κινήσεις του κυρίου Πούτιν ήταν να προεδρεύσει του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο ασχολήθηκε με την κρίση. Λεπτομέρειες για τα όσα συζητήθηκαν δεν έγιναν γνωστές.

ΗΠΑ και Βρετανία αποσύρουν τα ελικόπτερα Τσαϊνούκ
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και η βρετανική πολεμική αεροπορία αποφάσισαν να μην χρησιμοποιούν προς το παρόν κανένα από τα ελικόπτερα τύπου Τσαϊνούκ που έχουν στη διάθεσή τους, επειδή, κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου που έγινε σ'ενα από τα ελικόπτερα, βρέθηκε μια ρωγμή στο σύστημα ταχυτήτων. Η Ελλαδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που διαθέτουν τα συγκεκριμένου τύπου ελικόπτερα.

Εκεχειρία με τους Κούρδους του Ιράκ θέλει να συνάψει το ΠΚΚ
Οι αντάρτες του ΠΚΚ δήλωσαν ότι θα ήθελαν να συνάψουν εκεχειρία με το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα, --με το ένα δηλ. από τα δύο κουρδικά κινήματα που ελέχγουν, από τον Πόλεμο του Περσικού, το Βόρειο Ιράκ και με το οποίο είχαν μάλιστα συγκρουσθεί πρν από δύο χρόνια. Το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα, ας σημειωθεί, έχει υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο εσωτερικό του Ιράκ εναντίον των βάσεων του ΠΚΚ.

Ο γάλλος υπουργός Αμύνης στο Κοσσυφοπέδιο
Ο γάλλος υπουργός Αμύνης, Αλαίν Ρισιάρ, επισκέπτεται σήμερα την Πρίστινα και τη Μιτροβίτσα, όπου εδρεύουν οι γάλλοι στρατιώτες της K-FOR. Στο μεταξύ, για τρίτη συνεχή ημέρα, οι γάλλοι στρατιώτες έχουν εμπλακεί σε επεισόδεια με Αλβανόφωνους στην πόλη αυτή του Βορείου Κοσυφοπεδίου, επειδή δεν τους επιτρέπουν να διασχύσουν γέφυρα που οδηγεί στην ελεγχόμενη απο τους Σέρβους περιοχή της πόλης.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.