Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Προέδρου Γέλτσιν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Προέδρου Γέλτσιν

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(09/08/99 1430GMT)

Ο Πρόεδρος Γέλτσιν αποπέμπει την ρωσική κυβέρνηση και υποδεικνύει διάδοχο του
Ο Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν απέπεμψε τον πρωθυπουργό Σεργκέι Στεπάσιν και ολόκληρη τη ρωσική κυβέρνηση, ορίζοντας υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τους Ρώσους να στηρίξουν τον κύριο Πούτιν για διάδοχο του στην προεδρία. Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε 18 μήνες, που ο πρόεδρος Γέλτσιν καθαιρεί τον πρωθυπουργό της χώρας. Καμμία εξήγηση δεν δόθηκε για την αποπομπή του κυρίου Στεπάσιν αλλά ο ανταποκριτής του ΒΒΣ στην Μόσχα μεταδίδει πως αναμφίβολα η ενέργεια του κυρίου Γέλτσιν συνδέεται με τον σκληρό αγώνα για την διαδοχή του στην ρωσική προεδρία και τις επικείμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Γάλλος στρατιώτης βαριά τραυματίας από βίαιες διαδηλώσεις Αλβανών στην Μιτροβίτσα
Ενας γάλλος στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε συμπλοκές με Αλβανούς, κατά την τρίτη μέρα των βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των Αλβανών στην πόλη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου. Οι Αλβανοί, που ζητούν να τους επιτραπεί η κυκλοφορια σε ολόκληρη την πόλη, προσπάθησαν να διασχίσουν τη γέφυρα που οδηγεί στις σερβικές συνοικίες. Η γαλλική δύναμη έχει αποκλείσει την γέφυρα με συρματόπλεγμα.

Σε ρόλο συντονιστή της αντιπολίτευσης η Εκκλησία της Σερβίας
Η κεφαλή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας Πατριάρχης Πάβλε συζητά με τους ηγέτες της σερβικής αντιπολίτευσης σχέδια για την διοργάνωση μεγάλης διαδηλώσης στο Βελιγραδι αυτόν τον μήνα, εναντιον του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στην διερευνητική συνάντηση είναι ο κυριότερος ηγέτης της σερβικής αντιπολίτευσης  Βουκ Ντράσκοβιτς και ο ηγέτης του συνασπισμού Συμμαχία για την Αλλαγή, Ζόραν Τζίζιτς.

Ερευνα για τα εγκλήματα πολέμου του ΝΑΤΟ
Ο Νικολάι Ριζκόφ, πρόεδρος της επιτροπής του ρωσικού κοινοβουλίου που ερευνά τις επιπτώσεις των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, θα συλλέξει στοιχεία για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το ΝΑΤΟ. Ο κ. Ριζκόφ θα επισκεφθεί τα μέρη που βομβαρδίστηκαν, στο Βελιγράδι και το Πάντσεβο. Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Μπέτα, ο πρόεδρος της επιτροπής του ρωσικού κοινοβουλίου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και θα επισκεφθεί επίσης τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη στο Κοσυφοπέδιο.

Προειδοποιήσεις ΟΗΕ για απειλή λιμού στην Αφρική
H Υπηρεσία Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι 16 χωρες της Αφρικής αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες σε διατροφική βοήθεια. Η υπηρεσία του ΟΗΕ,  στην ετήσια έκθεση της, λέει οτι ευθύνονται για αυτό η πολιτική αστάθεια, οι μετακινήσεις πληθυσμών, η ξηρασία και οι αρώστιες.  Χαρακτηριστικότερη, λέει, είναι η περίπτωση της Σομαλίας όπου σχεδόν 500.000 άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού.

Μεγάλες απώλειες της British Airways
Μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, η British Airways, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τις διεθνείς της πτήσεις κατά 12% λόγω της μεγάλης μείωσης των εσόδων της. Τα έσοδα της βρετανικής εταιρείας μειώθηκαν πάνω από 40% τους τελευταίους τρεις μήνες.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.