Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η δίκη Οτσαλάν στο νησί Ιμραλί
Η δίκη Οτσαλάν στο νησί Ιμραλί

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
(09/08/99, GTM 08.00)

Αποπέμπει την κυβέρνηση ο Μπορίς Γέλτσιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν απέπεμψε τον πρωθυπουργό Σεργκέι Στεπάσιν και ολόκληρη τη ρωσική κυβέρνηση, ορίζοντας προσωρινά στην πρωθυπουργία τον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε δεκαοκτώ μήνες, που ο πρόεδρος Γέλτσιν καθαιρεί τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο προκάτοχος του Σεργκέι Στεπάσιν, ο Εβγκένι Πριμακόφ είχε αποπεμφθεί τον Μάιο.

Ερευνα για τα εγκλήματα πολέμου του ΝΑΤΟ
Ο Νικολάι Ριζκόφ, πρόεδρος της επιτροπής του ρωσικού κοινοβουλίου που ερευνά τις επιπτώσεις των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, θα συλλέξει στοιχεία για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το ΝΑΤΟ. Ο κ. Ριζκόφ θα επισκεφθεί τα μέρη που βομβαρδίστηκαν, στο Βελιγράδι και το Πάντσεβο. Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Μπέτα, ο πρόεδρος της επιτροπής του ρωσικού κοινοβουλίου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και θα επισκεφθεί επίσης τη ρωσική ειρηνευτική δύναμη στο Κοσυφοπέδιο.

Διαδηλώσεις Αλβανών στην πόλη Μιτροβίτσα
Οι Αλβανοί δήλωσαν πως θα συνεχίσουν και σήμερα τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πόλη Μιτροβίτσα του Βορείου Κοσυφοπεδίου κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί και τα οποία τους απαγορεύουν να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ολόκληρη την πόλη. Οι Αλβανοί ζητούν να μπορούν να διασχίζουν τη γέφυρα που οδηγεί στις σερβικές συνοικίες της πόλης. Τις δύο τελευταίες ημέρες, οι Αλβανοί διαδηλωτές συνεπλάκησαν με Γάλλους στρατιώτες, που συμμετέχουν στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη.

Νεκροί τέσσερις αστυνομικοί στο Νταγκεστάν
Αξιωματούχοι στη ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν στον Καύκασο δήλωσαν ότι στις συγκρούσεις που έγιναν χθες με ακραίους ισλαμιστές σκοτώθηκαν κατά λάθος τέσσερις αστυνομικοί. Οι δυνάμεις της Ρωσίας χρησιμοποίησαν ελικόπτερα και μονάδες του πυροβολικού εναντίον εκατοντάδων ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι, σύμφωνα με τη Μόσχα, είχαν καταλάβει χωριά κοντά στα σύνορα της Τσετσενίας. Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι αντάρτες είχαν μπει στο Νταγκεστάν από την Τσετσενία, η οποία όμως αρνείται κάθε ανάμειξη.

Διεθνής αστυνομική δύναμη στο Κοσυφοπέδιο
Διακόσιοι και πλέον αστυνομικοί από δέκα τουλάχιστον χώρες ολοκλήρωσαν την ειδική εκπαίδευσή τους και ανέλαβαν ήδη καθήκοντα στο Κοσυφοπέδιο, όπως προβλέπουν τα σχέδια των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία μιας διεθνούς αστυνομικής δύναμης που θα αποτελείται από τρεις χιλιάδες άτομα και η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με την τοπική αστυνομία. Σε αυτήν θα συμμετέχουν τόσο οι Σέρβοι, όσο και οι Αλβανοί.

Απελευθερώνονται οι όμηροι στη Σιέρα Λεόνε
Στη Σιέρα Λεόνε, οι αντάρτες άφησαν ελεύθερους και άλλους ομήρους, μετά τις επαφές που είχαν με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητος. Βρετανοί αξιωματούχοι στη Σιέρα Λεόνε δήλωσαν στο BBC πως έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι οι μισοί περίπου από τους ομήρους, μεταξύ των οποίων είναι και επτά στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΗΕ.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.