Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 
Ο στρατός παρέχει βοήθεια στους πλημμυροπαθείς
Ο στρατός παρέχει βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

Η επικαιρότητα από το ΒΒC
( 04/08/99, 1400GMT)

Εκκληση του Ερυθρού Σταυρού γιά τους πλημμυροπαθείς της Ασίας
Τεράστιες περιοχές  της Ασίας πληττονται απο καταστροφικές πλημμυρες. Ο Διεθνής Ερυθρος Σταυρος εκανε εκκληση για την αποστολή εκτακτης βοηθειας στα 66 εκατ. κινέζων που ζουν στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ. Ηδη δυο εκατομμυρια εχουν μεινει αστεγοι. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 400.

Αντίδρα η Αγκυρα στις κατηγορίες γιά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τη δυσαρέκειά της εκδήλωσε η Αγκυρα γιιά τις δηλώσεις αμερικανού επισήμου που αφορούσαν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία . Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι μία ελευθερη χώρα . Ο Αμεςρικανός υφυπουργός γιά θέματα δημοκρατίας , ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασίας είπε ότι στην Τουρκία υπάρχουν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας της έκφρασης .

Ο Τζόρτζ Ρόμπερτσον νέος γγ. του ΝΑΤΟ
Μετα απο πολλους μηνες διαβουλευσεων και φημολογίας είναι   ο επομενος γενικος γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας θα είναι  ο βρετανός υπουργός Αμυνας Τζορτζ Ρόμπερτσον . Εγινε γνωστό πρίν από λίγο ότι οι χώρες μέλη ενέκριναν την υποψηφιότητα του κ. Ρόμπερτσον  . Ο πολεμος εναντιον της Γιουγκοσλαβίας ενισχυσε πολυ τις πιθανότητες του Βρετανού υπουργού  γιά τη διαδοχή του κ. Χαβιέ Σολάνα του νυν γενικού γραμματέα , ιδιαίτερα μεταξύ τών μεγαλων χωρων της Συμμαχιας.

Δίκη γιά εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία
Αρχισε σημερα στο Διεθνές Δικαστηριο για Εγκληματα Πολέμου στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, η εκδικαση της υποθεσης ενος σερβοβοσνιου ηγέτη παραστρατιωτικής οργάνωσης που κατηγορειται για βιασμους και απαγωγές. Το ενταλμα συλληψης εναντιον του Ραντομιρ Κόβατς εκκρεμούσε απο το 1996..

Επιφυλάξεις γιά το βρετανικό βοδινό
Η υπουργός Υγείας της Γερμανίας ζήτησε να διεξαχθούν περαιτέρω συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση και με την ΕΕ γιά το κατά πόσο ασφαλές γιά την υγεία των καταναλωτών είναι το βρετανικό βοδινό . H  κυρία Αντρέα Φίσερ είπε ότι υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης θέλουν να έχουν συνομιλίες με τις βρετανικές αρχές γιά να εξετάσουν πως γίνονται οι έλεγχοι  που αφορούν το βοδινό  κρέας .  Εξάλλου και η Γαλλία έχει κανεί σαφές ότι δεν θα εφαρμόσει την απόφαση της ΕΕ  γιά την άρση των εξαγωγών πρίν από το τέλος Αυγούστου . Μετά τις επιφυλάξεις της Γερμανίας και της Γαλλίας γιά την ποιότητα του βρετανικού  βοδινού η βρετανική κυβέρνηση και οι παραγωγοί αντέδρασαν έντονα επιμένοντας ότι το βοδινό κρέας στην Βρετανία είναι από τα πλέον ασφαλή γιά την υγεία των καταναλωτών σ' ολόκληρο τον κόσμο .

Εντοπίσθηκε μολυσματικός ιός στη Γερμανία
Ανδρας γιά τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι προσεβλήθη από  μεταδοτικό , μολυσματικό  ιό έχει τεθεί στην απομόνωση σε νοσοκομείο του Βερολίνου . Πρόκειται γιά άτομο ηλικίας 39 ετών που έχει υψηλό  πυρετό και υποφέρει από αιμοραγίες.Τα συμπτώματα της μόλυνσης εκδηλώθηκαν μετα την επιστροφή του από την Ακτή του Ελεφαντόδοντος το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα συμπτώματα είναι παρεμφερή με τα συμπτώματα των θανατηφόρων μολυσματικών ασθενειών που οφείλονται στους ιούς Εμπόλα και Λάσα . Σήμερα αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους οι θεράποντες όμως γιατροί είπαν ότι θα χρειασθούν δύο ή τρείς μέρες πρίν γίνει ακριβής διάγνωση .
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.